Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τάσεις του εκλογικού σώματος στον Διόνυσο



1,5  μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές στον Διόνυσο τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Η πραγματικότητα αποτυπώνεται και στις έρευνες κοινής γνώμης. Αυτή η πραγματικότητα διαμορφώθηκε σταδιακά τα τελευταία 3,5 χρόνια ως αποτέλεσμα της πολιτικής της δημοτικής αρχής και της στάσης των δημοτικών παρατάξεων απέναντι σε αυτήν.

Ας επαναλάβουμε το χιλιο-ειπωμένο: οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής. Αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο της πολιτικής στρατηγικής και τακτικής. Δεν τις αποθεώνουμε, δεν τις καταγγέλλουμε ανάλογα με το κατά πόσο μας συμφέρουν ή όχι, δεν τις διαστρεβλώνουμε κατά το δοκούν. Τις αξιολογούμε και αξιοποιούμε στις σωστές τους διαστάσεις. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Είναι γεγονός ότι, τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης προσγείωσαν ανώμαλα αυτούς που την παράγγειλαν. Κατέγραψαν τη μεγάλη ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ των πολιτών για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, ανεξάρτητα ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν στις εκλογές.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή χάνει μεγάλο μέρος από το 44% που συγκέντρωσε στον 1ο γύρο των εκλογών του 2010. Η πτώση αγγίζει περίπου το 40% και δείχνει ξεκάθαρα ότι αποτελεί μειοψηφία στο εκλογικό σώμα.

Ξεκαθαρίζει το δίδυμο που θα διεκδικήσει τη νίκη στο δεύτερο γύρο: είναι οι Ανοιχτοί Ορίζοντες με υποψήφιο δήμαρχο τον Διονύση Ζαμάνη και η παράταξη της δημοτικής αρχής.   

Η διαφορά των δυο πρώτων από την Δημοκρατική Ανατροπή που ακολουθεί τρίτη είναι μεγάλη και ευδιάκριτη. Η  Δημοκρατική Ανατροπή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Η Νέα  Πνοή συγκεντρώνει περίπου το 60% τού ποσοστού που συγκέντρωσε το 2010 η Συμμαχία για τον Πολίτη και καταλαμβάνει την προτελευταία θέση.
Ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση καταλαμβάνει την τελευταία θέση, σημειώνοντας κάμψη από τα ποσοστά που συγκέντρωσε το 2010.

Αποτελέσματα εκλογών του 2010:

Καλαφατέλης Ιωάν.         44,17%           
Πασιπουλαρίδης Αβρ.      26,35%         
Βορριάς Παν.                   20,74%         
Σώκου Ζ.                           8,74%          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου