Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Περί δημοσκοπήσεων στον Διόνυσο







Κάποιες δημοτικές παρατάξεις, ενόψει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης  για τις δημοτικές εκλογές που έτρεξε στον δήμο Διονύσου, μπήκαν στον πειρασμό να τις καταγγείλουν προκαταβολικά. Κάποιες άλλες, διοχέτευσαν εκ των υστέρων στην πιάτσα δήθεν ευρήματα της για να διασκεδαστούν τις ανησυχίες τους.
Κι αυτοί που την παράγγειλαν σιώπησαν χαρακτηριστικά όταν την παρέλαβαν, αφού τα συμπεράσματα της τους  "έπεσαν βαριά"

1.Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, εκείνο που καταγράφηκε είναι η μεγάλη ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ των πολιτών για τα πεπραγμένα των κρατούντων τα 3,5 χρόνια που διοικούν τον δήμο. Αυτό που είναι το διάχυτο αίσθημα στους πολίτες καθημερινά από την ίδια τους την εμπειρία, ανεξάρτητα ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν στις επόμενες εκλογές.

2.Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει χάσει μεγάλο μέρος από το 44% που έλαβε στον 1ο γύρο του 2010. Αυτό προκύπτει από την προσεκτική ανάγνωση των διαρροών, που έχει σε κάθε μια από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες (χωρίς την ανάλογη εισροή νέων δυνάμεων)

3.Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αποτελεί πλέον μειοψηφία στο εκλογικό σώμα (όπως άλλωστε και στο Δημοτικό Συμβούλιο). Προσέρχεται με δυσμενείς γι΄ αυτήν όρους στις δημοτικές εκλογές. Δεν έχει την δυνατότητα συμμαχιών, αν κατορθώσει να μπει τελικά στον 2ο γύρο. Και για τούτο χάνει τη μάχη σε όλα τα βασικά-πιθανά σενάρια για τα δίδυμα της αναμέτρησης του δεύτερου γύρου.

Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής και ένα χρήσιμο εργαλείο πολιτικής στρατηγικής και τακτικής. Ας μην τις αποθεώνουμε ή τις καταγγέλλουμε ανάλογα με το κατά πόσο μας συμφέρουν ή όχι. Αλλά να τις αξιοποιούμε στις σωστές τους διαστάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου