Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Μετά την δρομολόγηση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της Εταιρίας Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη ιδιωτικοποίηση και της ΕΥΔΑΠ. Στα σχέδια αυτά αντιτίθενται μια σειρά φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αττικής (ενδεικτικά- Δήμοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων) με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων αλλά και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, που τονίζουν την ανάγκη να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ως κοινωφελούς επιχείρησης.

Οι  Ενεργοί Πολίτες Διονύσου  πιστεύουν ότι, το νερό αποτελεί κατεξοχήν δημόσιο αγαθό πρώτης ανάγκης και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης του από ιδιώτες με σκοπό το κέρδος. Η ΕΥΔΑΠ προσφέρει υψηλής ποιότητας νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης στους κατοίκους της Αττικής και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αμφισβήτησης του δημόσιου χαρακτήρα της και υπονόμευσης της λειτουργίας της.

Η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι, όπου στην Ευρώπη επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποίηση του νερού, αυτή στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία και οι επιχειρήσεις γύρισαν σε δημοτικό πλέον έλεγχο και όχι στο κράτος.

Εμείς, η δημοτική Κίνηση  Ενεργοί Πολίτες Διονύσου  καλούμε τον Δήμο  και τις δημοτικές παρατάξεις να αναλάβουν την πρωτοβουλία να έρθει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τοποθετηθούν όλοι στο ζήτημα αυτό, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το Δήμο μας. Ειδικά σαν Δήμος Διονύσου θα πρέπει να δούμε με πολύ προσοχή και σοβαρότητα το ζήτημα των δικτύων μας έναντι μιας ιδιωτικής ΕΥΔΑΠ. Όπως, επίσης, και την δωρεάν παραχώρηση στην ΕΥΔΑΠ τμήματος δημοτικού ακινήτου της Σταμάτας  για την κατασκευή αντλιοστάσιου αποχέτευσης ακαθάρτων.

Διόνυσος, 7 Ιουνίου 2013                 Η Συντονιστική  Επιτροπή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου