Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Συνεργασία Ελπίδας για τον Διόνυσο


Σαράντα οκτώ πολίτες και αυτοδιοικητικά στελέχη συγκρότησαν πριν λίγες ημέρες την πλατφόρμα  Πρόσκληση  Ελπίδας, που προχωρά το επόμενο διάστημα  στην πολιτική και οργανωτική μορφοποίηση της.

Η Πρόσκληση  Ελπίδας διακήρυξε εξαρχής την επιθυμία της να συνεργαστεί με ευρύτερες δυνάμεις, όπως η Κίνηση των 4 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων αλλά και άλλες, που ενώ παραμένουν ακόμη στην Ενωτική Πρωτοβουλία προσβλέπουν στην αλλαγή του δημοτικού σκηνικού σε κατεύθυνση γενικά όμορη με την δική μας στόχευση.

Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι, χωριστά δεν μπορούμε να ανατρέψουμε το σημερινό σύστημα εξουσίας, που μόνο προβλήματα συσσωρεύει στην πόλη αλλά ούτε να εγκαινιάσουμε μια νέα πορεία, που προβάλει ως επιτακτική ανάγκη.

Διδαγμένοι από το πρόσφατο παρελθόν, που δεν δικαίωσε κανέναν, θέλουμε να χτίσουμε μια στέρεα σχέση Συνεργασίας. Χωρίς ηγεμονισμούς, αλαζονεία, αποκλεισμούς, κομματικές δεσμεύσεις. Ισότιμα να συν-δημιουργήσουμε  ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα, πέρα από παραδοσιακές λογικές - πρακτικές.

Θέλουμε το εγχείρημα αυτό να πετύχει και να νικήσει. Μας ενώνει η κοινή πικρή εμπειρία των 2,5 χρόνων, η κοινή προσπάθεια απόκρουσης των επικίνδυνων πολιτικών και αδιεξόδων του σημερινού συστήματος εξουσίας, η ισχυρή θέληση για αλλαγή και ανανέωση.

Πιστεύουμε ότι, τα παραπάνω είναι κοινός τόπος για όλους μας. Προκρίνουμε την ανίχνευση της προσέγγισης μας με διαδικασίες βήμα-βήμα στα εξής πεδία:
αρχές και αξίες,
προγραμματικό πλαίσιο,
διαδικασία επιλογής του υποψήφιου δημάρχου,
οργανωτικό πλαίσιο της νέας παράταξης.

Είμαστε έτοιμοι και προσερχόμαστε στη συζήτηση για καθένα από τα μεγάλα αυτά θέματα. Ανταλλάσουμε σκέψεις και προτάσεις, καταλήγουμε σε κοινές συνθετικές θέσεις, μέσα από μια δημιουργική διαδικασία διαλόγου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου