Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Βαθύ ρήγμα και στον Σύριζα Διονύσου



Όπως γράφει εύστοχα ο Γιώργος Καραμπελιάς (http://ardin-rixi.gr/archives/194783)-

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια συνένωση τυχοδιωκτών, ζηλωτών της εξουσίας με κάθε τίμημα, και ιδεοληπτικών οι οποίοι, στην πρώτη φάση, ήταν υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν από κοινού. Οι ιδεοληπτικοί εξασφάλιζαν την ιδεολογική και οργανωτική συνοχή του εγχειρήματος, προσφέροντάς του μια νεφελώδη ιδεολογία «ρήξης με τα μνημόνια», και οι τυχοδιώκτες διασφάλιζαν την ευόδωση του ρεσάλτου προς την εξουσία, μέσω ποικίλων «συνεννοήσεων» με τις μεγάλες δυνάμεις και τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας.
Από τη μία, ο Τσίπρας γνώριζε πως, για να επιτύχει στο εγχείρημά του, είχε ανάγκη από τον Λαφαζάνη και, από την άλλη, ο Λαφαζάνης γνώριζε πολύ καλά τα ντηλ και τις συνεννοήσεις του Τσίπρα με τους Αμερικανούς, τον Σόρος και τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Και ο καθένας υπολόγιζε πως, στη στροφή του δρόμου, είτε θα συνέχιζαν να πορεύονται μαζί, όπως συνέβη μέχρι το δημοψήφισμα, είτε, σε κάποια στιγμή, θα οδηγούνταν σε ρήξη, όπως συνέβη μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου».

Η βίαιη ρήξη που παρατηρούμε αυτές τις μέρες σε πραγματικό χρόνο, δεν μπορούσε να αφήσει ανέπαφο και τον Σύριζα Διονύσου. Το ρήγμα που έχει εκδηλωθεί στις γραμμές του είναι βαθύ και η μάχη τώρα δίνεται για το ποιος θα κατακτήσει την πλειοψηφία της Οργάνωσης Μελών.

Η μάχη είναι σκληρή, μιας και στο πλευρό της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχουν ταχθεί πολλά ιστορικά στελέχη του Σύριζα, ιδιαίτερα από την περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Είναι φανερό ότι, η διάσπαση δεν θα αφήσει ανέγγιχτη και την εκπροσώπηση του Σύριζα στο Δήμο Διονύσου, τόσο σε επίπεδο δημοτικών όσο και τοπικών συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου