Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Καμιά εμπιστοσύνη στη χρεοκοπημένη ελληνική αριστερά



Νάμαστε πάλι εδώ, στην αφετηρία για μια νέα εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να κουκουλωθούν με τον τρόπο αυτό, όπως και στο δημοψήφισμα, τα εκρηκτικά εσωκομματικά προβλήματα στο κυβερνόν κόμμα. Τρεις φορές μέσα σε οκτώ μήνες στις κάλπες, άλλο ένα ρεκόρ του Σύριζα για το βιβλίο Γκίνες.

Ήρθαν στην κυβέρνηση υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες,
χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο διακυβέρνησης,
χωρίς καμιά εμπειρία,
έτσι ανέμελα.

Και για ν΄ αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα της χώρας, προχώρησαν αρχικά σε αλλεπάλληλους πειραματισμούς, ερασιτεχνισμούς και τυχοδιωκτισμούς, με ανυπολόγιστο κόστος σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας. Ώσπου, τελικά, ξεκίνησαν τη μνημονιακή τους μετάλλαξη τόσο απότομα, που ζαλίστηκαν πολλά κυβερνητικά και άλλα στελέχη τους.

Κορυφαίες στιγμές στην 8μηνη διαδρομή τους-
  • η υπογραφή του 3ου και σκληρότερου μνημονίου,
  • η απομάκρυνση από την κυβέρνηση του Βαρουφάκη και των δραχμολάγνων υπουργών,
  • η ανελέητη σύγκρουση με την πρόεδρο της βουλής,
  • η διάσπαση που παρακoλουθούμε Live καθημερινά,
  • η απώλεια της πλειοψηφίας στη Βουλή,
  • η στήριξη στην φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση προκειμένου να ψηφιστούν η συμφωνία με τους δανειστές, τα πρώτα προαπαιτούμενα και το νέο μνημόνιο,
  • η βύθιση ξανά της οικονομίας στην ύφεση,
  • η πλήρης αθέτηση βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, κατάργηση φορολογικών επιβαρύνσεων, ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων, αξιοκρατία, διαφάνεια, χτύπημα στη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή κ.α.).

Άρκεσε ένα 8μηνο για να καταρρεύσουν παταγωδώς στα μάτια των πολιτών οι μύθοι και ψευδαισθήσεις, που επιμελώς φιλοτεχνούσαν για 70 ολόκληρα χρόνια οι διάφορες εκδοχές της αριστεράς. Και τώρα,  πενθούν και ολοφύρονται για την αποτυχία όσοι αφελώς πίστεψαν τις βαρύγδουπες κενολογίες των σύγχρονων ηγετίσκων της, όπως συνέβη ιστορικά και σε άλλες κρίσιμες φάσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Τούτες οι εκλογές είναι μια χρυσή ευκαιρία να τελειώσουμε οριστικά μια και καλή με τα πολιτικά αυτά απολιθώματα, που μόνο δεινά έφεραν στο διάβα τους. Και να αναδείξουμε σε στέρεα πλειοψηφική δύναμη το μπλοκ των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, προκειμένου να σώσουμε ο,τιδήποτε κι αν σώζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου