Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Καλώς ήρθες Σύριζα στον κόσμο των Μνημονίων!

Μετά την μνημονιακή μετάλλαξη του Σύριζα,
μετά την απομάκρυνση Βαρουφάκη,
μετά τη ρήξη με την πρόεδρο της βουλής
και την  Αριστερή Πλατφόρμα των δραχμολάγνων,
τίποτα πια δεν είναι το ίδιο στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του Σύριζα.
Άρκεσαν 6,5 μόλις μήνες -χρόνος ρεκόρ στα μεταπολεμικά χρονικά της χώρας- για να καταρρεύσουν οι αυταπάτες της πρώτης φοράς μετά από 70 χρόνια αριστεράς.

Και, βέβαια, πολύ λίγο θα μας ενδιέφεραν τα εσωτερικά του κυβερνητικού κόμματος, αν όλο αυτό το εξάμηνο αλαλούμ δεν είχε δραματικές συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες. Η χώρα βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο με αποκλειστική ευθύνη του Τσίπρα και του Σύριζα, που αφού περιπλανήθηκαν σε άσκοπους πειραματισμούς σαν μαθητούδια του δημοτικού, τώρα ανακάλυψαν τα καλά των Μνημονίων και της δημοσιονομικής προσαρμογής...

Είναι φανερό ότι, η χώρα πληρώνει τα εσωκομματικά προβλήματα και τις ιδεοληψίες του Σύριζα, μιας και η κυβέρνηση μήνες τώρα πολιτεύεται με το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στο εσωτερικό της. 'Ετσι σύρθηκε στο δημοψήφισμα, έτσι σύρθηκε στις διαπραγματεύσεις, έτσι σύρθηκε στη συμφωνία, έτσι τώρα απειλεί να μας σύρει ξανά σε πρόωρες εκλογές.
Ο έσχατος τυχοδιωκτισμός στην εφαρμοσμένη πολιτική.

Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας από τον Σεπτέμβριο με καταιγίδα σκληρών μέτρων και αμφίβολες προοπτικές για την οικονομία.
Μας είναι, λοιπόν, απολύτως αδιάφορα τα εσωτερικά προβλήματα του Σύριζα που τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση.
Η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς.
Αρκετά πλήρωσε ήδη την ανικανότητα και τα ψέμματα της πρώτης φορά αριστεράς. 
Ώρα για κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου