Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κεντρική Ένωση Δήμων: δράση για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής

Τη συντονισμένη δράση για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής προτάσσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία καλεί τα δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα να κηρύξουν με αποφάσεις τους ανεπιθύμητη στις πόλεις τους το νεοναζιστικό μόρφωμα. Η ΚΕΔΕ με ψήφισμά της, στο οποίο εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποφάσισε να προχωρήσει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και προανήγγειλε την πραγματοποίηση, μαζί με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συλλαλητηρίου κατά του ναζισμού στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή αιρετών από όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, καλεί τους δημάρχους της χώρας να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις και συζητήσεις με τοπικούς φορείς, με συλλόγους και με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη δημιουργία κινήματος κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
 
Με αφορμή την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων εκφράζοντας έμπρακτα την καταδίκη τέτοιων φασιστικών φαινομένων.
Επισημαίνει ότι πλέον τα φασιστικά κηρύγματα έχουν μετατραπεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Υπογραμμίζει πως δεν υπήρξε άμεση και καθοριστική παρέμβαση της Πολιτείας στα ναζιστικά και φασιστικά φαινόμενα. Η διαπίστωση αποδεικνύεται και από το γεγονός πως χρειάστηκε να δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας ώστε να σταλούν στον εισαγγελέα οι 32 υποθέσεις.

Θεωρεί ότι η δολοφονική δράση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης δεν αρκεί  να ξεριζωθεί μόνο από το πολιτικό σύστημα, αλλά πρέπει να ξεριζωθεί και από την κοινωνία. Για το λόγο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία δημοκρατικού μετώπου, το οποίο θα διεκδικήσει και θα απαιτήσει τη διεύρυνση της Δημοκρατίας και της Αποκέντρωσης, με συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις που στόχο θα έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ιδίως της νεολαίας και των μαθητών.

Θεωρεί επίσης ότι για τα φαινόμενα εκφασισμού μία από τις αιτίες είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και η ανεργία.

Για το λόγο αυτό απαιτεί την οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί μέσα από τις δομές της να στηρίξει τους φτωχούς και αδύναμους οικονομικά και τους ανέργους.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η ΚΕΔΕ αποφασίζει τα εξής:
  • Την πραγματοποίηση  μαζί με την ΕΝΠΕ μεγάλης συγκέντρωσης της Αυτοδιοίκησης κατά του ναζισμού στο Σύνταγμα.
  • Την παράλληλη διοργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων στις μεγάλες πόλεις.
  • Την έκδοση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού με αναφορά στις θηριωδίες και τα ολοκαυτώματα του ναζισμού και του φασισμού κατά την περίοδο της κατοχής στην πατρίδα μας.
 Στόχος είναι το παραπάνω υλικό να διανεμηθεί σε όλη τη χώρα και κυρίως στα σχολεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τους καθηγητές και τους μαθητές.

Καλεί τους Δημάρχους της χώρας να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις και συζητήσεις με τοπικούς φορείς, με συλλόγους και με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη δημιουργία κινήματος κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας.

Τέλος καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να απομονώσουν και να κηρύξουν ανεπιθύμητη στις πόλεις τους την Χρυσή Αυγή.

26.09.2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου