Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κεντρική Ένωση Δήμων καταδικάζει την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει την άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής. Μόνο αποτροπιασμό και θλίψη προκαλούν τέτοια γεγονότα, ενώ εντείνουν την ανασφάλεια, την ανησυχία και τον προβληματισμό στους πολίτες καθώς αποδεικνύεται ότι τα κηρύγματα μίσους της φασιστικής οργάνωσης μετατρέπονται πλέον σε εγκληματικές ενέργειες.

Η ΚΕΔΕ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα εντεινόμενα φαινόμενα φασιστικής βίας που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Το λόγο για τους αυτουργούς της δολοφονίας τον έχει η Δικαιοσύνη. Ωστόσο παραμένει αδήριτη η ανάγκη συγκρότησης ενός καθολικού δημοκρατικού μετώπου, το οποίο θα υψώσει φράγμα απέναντι σε φασιστικές και εγκληματικές πρακτικές.

Την πρωτοβουλία οφείλουν να αναλάβουν από κοινού, πολιτεία, πολιτικοί, φορείς και πολίτες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η εγκληματική αυτή  ενέργεια θα είναι η τελευταία και θα τεθεί οριστικά στο περιθώριο το φασιστικό μόρφωμα που υποκινεί και εκτελεί δολοφονικές επιθέσεις κατά των πολιτών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου