Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ομόφωνη καταδίκη του νεοναζισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τον αποτροπιασμό για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε ενέδρα από το θρασύδειλο μέλος της Χ.Α.

Δυστυχώς για  μια ακόμη φορά η εγκληματική παρακρατική συμμορία της Χ.Α. έδειξε το απεχθές πρόσωπό της.
Ξεκίνησε με τις άνανδρες επιθέσεις σε σπίτια ανυπεράσπιστων μεταναστών, με δημόσιους προπηλακισμούς δημάρχων (Γ. Καμίνης) και προκλήσεις και ξυλοδαρμούς αθώων σε γειτονιές, πλατείες και λαϊκές αγορές, συνέχισε με την επιδρομή των ταγμάτων εφόδου εναντίον μελών του ΚΚΕ και ολοκλήρωσε την εγκληματική της δράση σ’ αυτή τη φάση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Είναι σαφές ότι όλες αυτές οι ενέργειες έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και κυρίως τους νέους, που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

Είναι καιρός η κοινωνία να ξυπνήσει από το λήθαργό της και να καταλάβει ότι το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και τα παράγωγά του προσπαθούν να εξαπλωθούν σε κάθε γωνιά της χώρας. Μιας χώρας που πολέμησε το φασισμό και το ναζισμό και οφείλει και τώρα να δώσει απάντηση στους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Το κύριο όμως ανάχωμα στις προκλήσεις του φασιστικού μορφώματος είναι το δημοκρατικό φρόνημα του λαού, η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας και το συσπειρωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, που θα πρέπει να αποκαλύπτει στα μάτια των εργαζομένων αλλά και των ανέργων, ότι δεν αποτελεί απάντηση στα υπαρκτά και εντεινόμενα προβλήματα η Χ.Α. αλλά η αλλαγή αυτής της πολιτικής που γεννά εξαθλίωση, πόνο και οργή.

Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία του φυσικού και των ηθικών αυτουργών και την πολιτική τους απομόνωση.

Τέλος, καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούν για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της Χ.Α. και να τεθεί ένα τέλος στη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου