Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τα Τοπικά Συμβούλια αποκαλύπτουν την απραξία της δημοτικής αρχής!

Κόλαφος για την δημοτική αρχή Διονύσου είναι οι συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων του δήμου σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2014, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας   Οδός Διονύσου. Αποκαλύπτεται έτσι με τον πιο δραματικό τρόπο η πλήρης ανυπαρξία έργου και καταρρίπτονται τεκμηριωμένα οι θριαμβολογίες της προπαγάνδας της.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Οδός Διονύσου-

Τ.Σ. Διονύσου: «Ούτε ένα έργο στην πόλη μας»
Αυτή ήταν η κοινή- Διοίκησης και μειοψηφιών- διαπίστωση αναφορικά με την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2013 στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, όπως ακούστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου χθες Πέμπτη 29 Αυγούστου. Να σημειώσουμε πως η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου να υποβάλουν οι Δημοτικές Κοινότητες, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι φορείς και οι πολίτες τις προτάσεις τους, ενόψει της εκπόνησης του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2014.
Όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι – μηδέ της Προέδρου Γ. Κακούρη εξαιρουμένης- εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως απογοητευμένοι από την απόλυτη απραξία της διοίκησης του Δήμου, που δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε ένα έργο στην πόλη.  Χαρακτηριστική για το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση ήταν η παραδοχή της κ. Κακούρη:  «Οι προτάσεις μας για το Τ.Π. του 2014 είναι οι ίδιες με αυτές που υποβάλαμε και τα προηγούμενα τρία χρόνια. Ούτε ένα έργο εντούτοις δεν έχει γίνει και οι αποφάσεις μας μένουν ανεκτέλεστες».  Ενώ στην εισήγησή της γίνεται έκκληση προς τη Δημοτική Αρχή «έστω και την ύστατη στιγμή, μια που η θητεία μας λήγει το Μάιο του 2014» να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του 2013.
«Ντροπή!»
Εντονότατες ήταν εξάλλου οι διαμαρτυρίες όλων των τοπικών συμβούλων, που συμφώνησαν- μετά από πρόταση του τ.σ. της Διοίκησης Γ. Δανέζη-να συντάξουν κείμενο διαμαρτυρίας, που θα συνοδεύει τις προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το οποίο θα ζητήσουν να διαβαστεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη σχετική συνεδρίαση.
«Ντρέπομαι που πάλι καλούμαστε να ψηφίσουμε το ίδιο Τεχνικό Πρόγραμμα με πέρυσι και πρόπερσι. Πέστε μου ένα έργο που να έχει γίνει. Μια παιδική χαρά έγινε κι αυτή από τα Λατομεία ενώ για τη λακκούβα στη Ραπεντώσα που έχουν γίνει ατυχήματα και μας υποσχέθηκαν πως θα τη φτιάξουν, τη σκεπάσαμε εμείς οι ίδιοι με χώμα», ξέσπασε ο Τ. Μπάσης της ΑΔΚ, αρνούμενος να υπερψηφίσει  το θέμα.
Για Τεχνικό Πρόγραμμα- κοροϊδία μίλησε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος πλέον από τη Διοίκηση Τ. Μπάσης, προσθέτοντας πως θα ψηφίσει το Πρόγραμμα γιατί είναι υποχρεωτικό, αλλά «είναι ντροπή! Η εγκατάλειψη του Διονύσου είναι πλήρης. Τόσες υποσχέσεις προεκλογικές αποδείχθηκε πως ήταν στάχτη στα μάτια»!
Μόνο τη μελέτη για την επέκταση του Σχεδίου και στα Αλεξανδρέικα ψήφισε από το σύνολο του Τεχνικού Προγράμματος ο Ν. Αντάπασης από τη Συμμαχία για τον Πολίτη, προσθέτοντας πως οι μελέτες του Προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, μπορούν κάλλιστα να εκπονηθούν από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αντί να δοθούν σε εξωτερικούς μελετητές.
Ενώ την πρότασή του για διαχωρισμό της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου από τον καλλικρατικό Δήμο επανέφερε ο τοπικός σύμβουλος της Διοίκησης Γ. Δανέζης, πρόταση που είχε ψηφισθεί από το Τοπικό Συμβούλιο πριν από έναν ακριβώς χρόνο. «Η πλήρης απραξία της Διοίκησης και η παραμέληση της Δημοτικής Κοινότητας είναι απαράδεκτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δανέζης.
Το θέμα τελικά ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ στο κείμενο της απόφασης θα επισυναφθεί η επιστολή της Χορωδίας ΣΕΜΕΛΗ, του μοναδικού (!) φορέα της πόλης μας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για υποβολή προτάσεων για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014, καθώς και η επιστολή διαμαρτυρίας του Τοπικού Συμβουλίου.
Μια από τα ίδια
Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στη Ροδόπολη αλλά και στη Σταμάτα, στις αντίστοιχες συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, μια που και εκεί υποβλήθηκαν και πάλι οι περυσινές προτάσεις μια που δεν έχει επιτελεστεί έργο, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των τοπικών συμβούλων. Στη Δροσιά- όπου δεν επιτεύχθηκε απαρτία- η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα, ενώ στον Άγ. Στέφανο η εισήγηση της Προέδρου Γ. Λυκάκη, που περιελάμβανε μόλις 29 αιτήματα, ψηφίσθηκε ομόφωνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου