Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Νέα βάρη για τους δημότες;

Μια αναποτελεσματική και αδιέξοδη πολιτική υιοθετείται όλο και πιο κραυγαλέα από την κεντρική εξουσία απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον μοναδικό εγγύτερο θεσμό προς τον πολίτη που απέμεινε. Έτσι χωρίς σχέδιο και προοπτική, επί δικαίων και αδίκων, εξουδετερώνοντας και όσα από τα τελευταία ψήγματα κοινωνικής πολιτικής τις απέμειναν.

Τι άλλο από αναχρονισμό αποπνέει η νέα αποψίλωση αρμοδιοτήτων της και πόρων, που επιχειρείται με την πρόσφατη εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με την κατάρτιση των δημοτικών προϋπολογισμών του 2014; Όπου, ενώ σωστά επισημαίνονται συγκεκριμένες σπατάλες που πρέπει να περικοπούν δραστικά, στο τέλος έρχεται το κερασάκι στην τούρτα: αν δεν σας βγαίνουν τα έσοδα, αυξήστε τα ανταποδοτικά τέλη!

Εδώ πλέον καλείται η δημοτική αρχή Διονύσου, αντί να εκδίδει άσφαιρες ανακοινώσεις για το θεαθήναι σχετικά με τις αλλαγές στο νοσοκομειακό χάρτη της Αττικής και την κατάργηση ανενεργών σχολικών δομών, να προχωρήσει τάχιστα σε μια τακτοποίηση των οικονομικών του με χρηστή,  διαφανή και αποτελεσματική διαχείριση, ώστε να μην μετακυλίσει σε καμιά περίπτωση στους δημότες τα βάρη των δικών του αστοχιών. 2,5 χρόνια τώρα, η δημοτική αρχή Διονύσου δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές διαχείρισης. Το αντίθετο μάλιστα.

Είναι επιτακτική ανάγκη, στις δημοτικές εκλογές τον Μάϊο του 2014, να παραμεριστεί αυτή η δημοτική αρχή και να αναδειχθεί μια νέα, με γνώση και σχέδιο, ικανότητα διοίκησης και συλλογική λειτουργία. Κάθε λεπτό που χάνεται είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον αυτής της πόλης και του δήμου. Καμιά αυταπάτη, κανένας δισταγμός και αναβλητικότητα δεν χωρούν για μια νέα αρχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου