Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σχεδιασμοί πανικού από την δημοτική αρχή!

Αναδημοσίευση  από την  Διονυσοσκουφίτσα-
http://dionysoskoufitsa.blogspot.gr/2013/08/blog-post_20.html#comment-form

Μπέσα με μούτσο: Ο Ιούδας φιλάει πάντα υπέροχα

Καλό φθινόπωρο!
Φαίνεται πως τούτο το καλοκαίρι κάποιοι δεν ξεκουράστηκαν καθόλου. Όχι γιατί τάχα εργάζονταν για το καλό μας, αλλά γιατί τους έχουν ζώσει τα φίδια των επερχόμενων εκλογών.
Αναφέρομαι βεβαίως στο στρατόπεδο του απερχόμενου δημάρχου και των συμμάχων του, που είναι έντονα θορυβημένο από τις διεργασίες που εξελίσσονται ‘απέναντι’. Εκεί όπου, πολλοί αηδιασμένοι από το σάπιο καθεστώς, ετοιμάζονται να συστρατευτούν στις εκλογές του Μαΐου του 2014. Η προοπτική αυτή έχει δημιουργήσει αφόρητο άγχος (σε βαθμό πανικού) στην ηγετική ομάδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας – ότι δηλαδή απέμεινε από δαύτην. Βλέπετε, οι οιωνοί είναι πολλοί και καθόλου καλοί γι αυτούς.

Ο πρώτος οιωνός αφορά την τύχη της πρόσφατης ‘μεταγραφής’ Καλαφατέλη στη ΝΔ, που έγινε (κυρίως) για λόγους πολιτικής προστασίας. Ο ‘Παριζιάνος’ αντιδήμαρχος (που πρωτοστάτησε στον διορισμό του δημάρχου στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ) είναι τρομερά εκτεθειμένος στην ηγεσία, τα στελέχη και τους οπαδούς του χώρου. Γιατί όλοι πια καταλαβαίνουν ότι η κίνηση αποσκοπούσε στην (προσωρινή) ασυλία του δημάρχου από τις πειθαρχικές διώξεις που εκκρεμούν εναντίον του εδώ και πολύ καιρό, αλλά και τις νέες που έρχονται μετά τις πρόσφατες αναφορές της ΑΔΚ στις αρχές. Αν αφοπλιστεί κομματικά ο Παριζιάνος, η ‘επένδυση’ του δημάρχου στο χώρο της ΝΔ γυρνάει μπούμερανγκ. Γιατί μένει αντιμέτωπος με τον έτερο αντιδήμαρχο και τοπικό ‘παίκτη’ (της ΝΔ), που όλο αυτό το διάστημα τηρεί στάση αναμονής και επιλεκτικής δυσφορίας.

Γνωρίζοντας αυτά, ο δήμαρχος έχει σφραγίσει (εδώ και πολύ καιρό) εκλογική συμφωνία με το γνωστό και μη εξαιρετέο ‘κουμανταδόρο’ της Σταμάτας. Ο οποίος, επιδιώκοντας τη δημιουργία δυναστείας, προωθεί τον πρωτοεμφανιζόμενο στη πολιτική υιό του, ως ‘άσπιλο και αμόλυντο’. Αυτό τουλάχιστον είναι το μέρος της συμφωνίας που γνωρίζει κι ο John Boy. Αλλά κάποιες (ανεπιβεβαίωτες) φήμες λένε ότι ο ‘γεροδιάβολος’ της Σταμάτας, που ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι, δεν θα ήθελε να κρύψει (να ‘κάψει’) τον υιό του πίσω από έναν δήμαρχο που βαραίνουν πολλές κατηγορίες - αλλά μπροστά, σαν επικεφαλής! Γιατί στο κάτω κάτω, “αν ο νυν επιδιώκει την παράταση της ασυλίας του από τις διώξεις για παρανομίες και κακοδιαχείριση, ας κρυφτεί αυτός πίσω από τους άσπιλους και αμόλυντους”! Η συλλογιστική αυτή είναι ο δεύτερος (κακός) οιωνός για τον John Boy.

Ο τρίτος και χειρότερος οιωνός αφορά την επιμονή των τριών (πρόσφατων) Συμμάχων του δημάρχου να βάζουν ‘κόκκινες γραμμές’ (χα, χα) για την εκλογική τους σύμπραξη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τρεις ‘κρυστάλλινοι’ διαπραγματεύονται πια προσωπικά με τον δήμαρχο και του υπόσχονται πολλούς (αλλά μάλλον ανύπαρκτους πλέον) ψήφους, κυρίως στον Άγιο Στέφανο και τον Διόνυσο. Σ’ αντάλλαγμα απαιτούν τον αποκλεισμό τριών προσώπων:
· του δ.σ. κ. Ίσσαρη (γνωστού και ως ‘πρόθυμου’), που εδώ και πολλούς μήνες ψηφίζει αδιακρίτως όλες τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής
· του πρώην προέδρου του ΔΣ κ. Ροίδη (γνωστού και ως ‘μπλοφαδόρου’), που μετά τις ειδικές αποστολές που εκτέλεσε για λογαριασμό του δημάρχου, προσφάτως ‘ανεξαρτητοποιήθηκε’
· και του κ. Ιωαννίδη (γνωστού και ως ‘Μπάμπη’ σκέτο), προέδρου της Δ.Κ. Δροσιάς, και ‘κολλητού’ του κ. Ροϊδη.

Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι οι τρεις ‘Σύμμαχοι’ κάνουν παιχνίδι για πάρτη τους, έχοντας αφήσει στο κόσμο τους την μισή από την (εναπομείνασα) Συμμαχία και τον πρόεδρό της (που όλο φεύγει και πάντα εκεί μένει). Γι αυτό και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, λένε πως τέτοιες υποσχέσεις και απαιτήσεις μοιάζουν μάλλον με κόκκινες (προσωπικές) κορδέλες, παρά με ‘κόκκινες γραμμές’. Εννοούν δηλαδή ότι οι τρεις ‘Σύμμαχοι’ απλώς το παίζουν απαιτητικοί και δύσκολοι να … ενδώσουν κι ότι ο (εκλογικός) γάμος τους με το καθεστώς είναι δεδομένος. 

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι ο δήμαρχος φέρεται να τους ακούει στα σοβαρά – όχι όπως συνήθως ακούει τους περισσότερους και μετά τους ‘γράφει’ κανονικά. Οι φήμες μάλιστα επιμένουν ότι οι τρεις ‘εκπεσόντες’ έχουν αρχίσει να ‘τρώνε πόρτα’ από τον δήμαρχο, που πια τους τα ‘μασάει’ για το μέλλον. Κι έτσι, ένας ένας τους, ξανανοίγει το συρτάρι τους και ξεψαχνίζει τα φυλαγμένα μυστικά που είχε κρατήσει για τις ‘δύσκολες μέρες’. Και δω κρύβονται μερικές ωρολογιακές βόμβες, με τους χρονοδιακόπτες τους ρυθμισμένους μέσα στους επόμενους μήνες… Γι αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω ότι οι ‘κόκκινες γραμμές’ θα μείνουν μέχρι τέλους πάνω στην άμμο που κάποιοι τις χάραξαν. Απλώς οι χαράκτες τους θα τις ‘κάνουν γαργάρα’ - συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια…

Όπως καταλαβαίνετε η (καινούργια) ‘παρέα των λύκων’ κάνει ήδη προθέρμανση. Τα παζάρια και οι ίντριγκες είναι καθημερινά και οι συμφωνίες βαστούν όσο τα παιχνίδια των πανηγυριών. Εντύπωση προκαλεί βεβαίως η προθυμία τόσων πολλών να πιαστούν στη φάκα - είτε από αφέλεια ή από βουλιμία για το τυράκι της εξουσίας. Κι έτσι, ενώ οι υποσχέσεις και τα ονόματα δίνουν και παίρνουν, όλα τα παζάρια που γίνονται είναι χωρίς μπέσα. Και πώς να υπάρξει μπέσα με τέτοιους τύπους; 

‘Μπέσα με μούτσο’ λοιπόν! Besa  me mucho, που στα ισπανικά θα πει: ‘φίλα με πολύ’ (πριν με προδώσεις).  Άλλωστε, ο Ιούδας φιλάει πάντα υπέροχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου