Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το φθινοπωρινό Βατερλώ του κ. Τσίπρα

Του  Αντώνη  Καρακούση,
http://www.tovima.gr

Ανεξαρτήτως του κλίματος που μεταφέρουν οι δημοσκοπήσεις, κοινή είναι η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση χάνει σταθερά τα ερείσματά της στην κοινωνία, δεν πείθει, ούτε συγκινεί, οι υπερασπιστές της λιγοστεύουν και η αμφισβήτηση θεριεύει.

Ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού υποχωρεί με τον καιρό, όσο δεν επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες, δεν ικανοποιούνται οι δεσμεύσεις και δεν εκπληρώνονται τα υπεσχημένα.

Πολύ περισσότερο όταν αντίθετα εφαρμόζονται σε μαζική κλίμακα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης φόρων και το κράτος βάζει χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και προβαίνει σε πλειστηριασμούς ακινήτων ανήμπορων οφειλετών.

Και αυτό όταν έχει προηγηθεί η μαζική μείωση των συντάξεων και η κατάρρευση των ασύστολων ψευδών περί του αντιθέτου που εδώ και μήνες διαλαλεί ο αρμόδιος υπουργός.

Για να μην αναφερθούμε στον ισχυρό συμβολισμό του «ψεκασμού» των συνταξιούχων, που θρυμματίζει στην κυριολεξία το υποτιθέμενο φιλολαϊκό προφίλ της αριστερής κυβέρνησης.

Κακά τα ψέματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δοκιμάζεται στο γήπεδο που δοξάστηκε. Αμφισβητείται από εκείνους που την ανέδειξαν, από τις δυνάμεις που την έφεραν στην εξουσία.

Επιπλέον με την επιχείρηση κατάληψης και ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης έχασε τα αυγά και τα καλάθια. Κήρυξε τον πόλεμο στη διαπλοκή και τη διαφθορά για να φέρει απροκάλυπτα στο προσκήνιο της δική της.

Του κ. Παππά οι εκλεκτοί απεδείχθησαν απολύτως προβληματικοί. Ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν είναι τα καλύτερα παιδιά. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.

Ο συνδυασμός λοιπόν αυξημένων φόρων, μειωμένων συντάξεων, πλειστηριασμών, μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και τηλεοπτικών αδειών διαμόρφωσαν συνθήκες πολιτικού και επικοινωνιακού Βατερλώ για τον κ.Τσίπρα και την ομάδα που τον συνοδεύει.

Δεν έχουν πλέον πολλά να πουν οι κυβερνώντες στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είναι εγκλωβισμένοι στον καθημερινά διαψευδόμενο κύκλο των πρώτων λόγων.

Από αυτόν δεν πρόκειται να ξεφύγουν, ούτε βεβαίως να επενδύσουν στον χρόνο και να προσβλέπουν σε μερική αποκατάσταση όταν και όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Δεν χωρεί πλέον καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα.

Επένδυσε στις εύκολες διεκδικήσεις και στην καλλιέργεια ανεκπλήρωτων προσδοκιών και τώρα αντιμετωπίζει την οργή και την μαζική αμφισβήτηση των πολιτών.

Η οποία θα γιγαντώνεται όσο θα επιμένει στους πολιτικούς αντιπερισπασμούς και στην καλλιέργεια του διχαστικού ταξικού μίσους, που κλείνει, περιορίζει και κατά πάσα βεβαιότητα δεν προσθέτει εισόδημα,ούτε δουλειές ανοίγει.

Προϊόντος του χρόνου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα υποχωρεί, η δύναμη και η επιρροή της θα απομειώνεται.

Ήδη η πολιτική ηγεμονία του κ.Τσίπρα τείνει να χαθεί.

Σε λίγο θα μιλά και δεν θα ακούγεται.

Μέχρι που κάποια στιγμή μια σπίθα θα αρκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου