Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ο Κατρούγκαλος ψεκάζει καλύτερα...

Του  Γιώργου Καρελιά,
 http://www.protagon.gr

Η κωμωδία, με πρωταγωνιστές τον Πρωθυπουργό που «οργίστηκε» και τον υπουργό που υποσχέθηκε ότι τα ΜΑΤ δεν θα ψεκάζουν πλέον διαδηλωτές, έλαβε τέλος. Η συνέχεια με άλλον πρωταγωνιστή.

Οσοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σκοπεύουν να διαδηλώνουν από εδώ και πέρα πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς. Δεν θα τους ξαναψεκάσουν τα ΜΑΤ. Θύμωσε ο αριστερός Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καταχέριασε τον (εκ μεταγραφής- ΠΑΣΟΚο) υπουργό του Νίκο Τόσκα κι αυτός «διαβεβαίωσε» ότι στο εξής οι αστυνομικοί θα μοιράζουν γαρύφαλα σε όσους θα επιχειρούν να τουμπάρουν τις κλούβες τους.

Φανταζόμαστε το διάλογο του Πρωθυπουργού με τον υπουργό του. «Νίκο, γιατί τα ΜΑΤ ψέκασαν τους συνταξιούχους; ». «Για να μην τουμπάρουν τις κλούβες και περάσουν στην Ηρώδου του Αττικού, πρόεδρε». «Και γιατί να μην περάσουν;». «Γιατί θα έφταναν στο Μαξίμου». «Και γιατί να μην φτάσουν; Θα τους δεχόταν ο Παππάς και θα τους μιλούσε για τη διαπλοκή». «Αυτοί , πρόεδρε, δεν θέλουν διαπλοκή, συντάξεις θέλουν». «Αυτές τις δίνει ο Κατρούγκαλος». Η κωμωδία, με πρωταγωνιστές τον Πρωθυπουργό που «οργίστηκε» και τον υπουργό που υποσχέθηκε ότι τα ΜΑΤ δεν θα ψεκάζουν πλέον διαδηλωτές, έλαβε τέλος. Η συνέχεια με άλλον πρωταγωνιστή.

Ο Γεώργιος Κατρούγκαλος, αυτός ο ταξικός αποστάτης, που έχει αναλάβει την σωτηρία των συνταξιούχων και τον εξοστρακισμό του ανάλγητου ΔΝΤ, δεν έχει τέτοια διλήμματα. Αυτός δεν ψεκάζει με χημικά. Ούτε χρειάζεται να δακρύσει από συγκίνηση (όπως ο Σπίρτζης όταν ξε-πουλάει δημόσιες επιχειρήσεις) κι αν δακρύσει έχει το pochette του να σκουπιστεί.

Aυτός ψεκάζει εδώ και μήνες. Και είναι ασταμάτητος. Εχουν ταράξει στις περικοπές τους συνταξιούχους, ο κατώτατος μισθός έχει πάει στα τάρταρα, αλλά ο Κατρούγκαλος «δεσμεύεται». Και όχι μόνο «δεσμεύεται», αλλά ετοιμάζεται να καλέσει σε μονομαχία την Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, στα μαρμαρένια (αριστερά) αλώνια , ώστε να την συντρίψει και να μην ζητήσει κι άλλες περικοπές (η φρέσκια κοροϊδία εδώ).

Ετσι, στο εξής δεν θα χρειάζεται να ψεκάζουν τα ΜΑΤ, να οργίζεται ο Τσίπρας, να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ο Τόσκας και να πανηγυρίζουν όσοι τους πιστεύουν (εδώ κι εδώ). Τη δουλειά έχει αναλάβει ο Κατρούγκαλος. Μένει να δούμε τι θα γίνει μόλις μια διαδήλωση του ΠΑΜΕ (όχι με αδύναμους συνταξιούχους, αλλά με χειροδύναμους οικοδόμους) φτάσει στο υπουργείο του, επιχειρήσουν να μπουκάρουν μέσα και τα ΜΑΤ του Τόσκα τούς ανοίξουν το δρόμο.
Η κωμωδία μπορεί να λάβει τέλος με τον Κατρούγκαλο να αναφωνεί «ένας είναι ο ψεκασμός δεξιός κι αριστερός» και να σκουπίζει τον ιδρώτα του με το μεταξένιο μαντηλάκι του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου