Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Έργο στη Ροδόπολη για την καθημερινότητα των πολιτών

Αναδημοσίευση από την Οδό Διονύσου-  www.odosdionysou.gr

«Ζητούμε μείωση των τελών ύδρευσης»

Λίγες ώρες μετά τη Σταμάτα, και το Τοπικό Συμβούλιο της Ροδόπολης στην παρθενική του συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση, αποφάσισε να ζητήσει από το Δήμο τη μείωση στα τέλη ύδρευσης, που είχαν αυξηθεί από 20-40% (!) μετά την ενοποίηση πριν δυο χρόνια.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος Μ. Κόκκαλης υπενθύμιζε πως η περιοχή (σ.σ. όπως και η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου) έχει μικτή υδροδότηση- και από δικές της γεωτρήσεις και από την ΕΥΔΑΠ- με αποτέλεσμα το νερό να μην έχει την ίδια ποιότητα όπως αυτό στις περιοχές που υδροδοτούνται αμιγώς από την ΕΥΔΑΠ, ενώ και τα έξοδα υδροδότησης είναι λιγότερα. Και ζητούσε την επαναφορά του τιμολογίου στα επίπεδα του 2009, προ ενοποίησης των τελών, αίτημα που έγινε ομόφωνα δεκτό από όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους του. Ο Β. Κλεφτάκης μάλιστα από τη μείζονα μειοψηφία (Ενωτική Πρωτοβουλία) υπερθεμάτισε τονίζοντας πως «ειδικά τον τελευταίο χρόνο οι κάτοικοι είναι πολύ ευάλωτοι οικονομικά».

Στο σημείο αυτό η Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης Σ. Μαγγίνα, που παρίστατο στη συνεδρίαση, ανέφερε πως ήδη ετοιμάζεται από τις Υπηρεσίες του Δήμου μελέτη στην κατεύθυνση αναθεώρησης του τιμολογίου ύδρευσης προς τα κάτω, ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλή θητεία και δύναμη στους τοπικούς συμβούλους, διαβεβαιώνοντάς τους πως από τη θέση ευθύνης που της  εμπιστεύθηκε η νέα Διοίκηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της Ροδόπολης: «Προσβλέπω σε στενή συνεργασία μεταξύ μας για να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τα προβλήματα της καθημερινότητας στην πόλη μας που έχουν μείνει πολύ πίσω, αλλά και προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μαγγίνα.

Δύσκολο το πολεοδομικό
Ένα από τα οποία είναι και το πολεοδομικό: Η Ροδόπολη, μετά από προσβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πριν από αρκετά χρόνια, δεν έχει πια Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει, όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, κάθε ανάπτυξη της περιοχής, ιδιαιτέρως τώρα στην εποχή της κρίσης.
Το θέμα ανακίνησε ο παριστάμενος δημοτικός σύμβουλος της μείζονος Γ. Κανατσούλης, πρώην Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας. Ο κ. Κανατσούλης ενημέρωσε το Τοπικό πως στις 8 Οκτωβρίου, και μετά από τρεις αναβολές, η υπόθεση του πολεοδομικού της Ροδόπολης αναμένεται επιτέλους να συζητηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πλην όμως με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

«Τι κάναμε- Τι θα κάνουμε»
Η συνεδρίαση του Τοπικού έδωσε την ευκαιρία στον Πρόεδρο να απαριθμήσει όσες παρεμβάσεις ήδη έχουν γίνει στον πρώτο μήνα της νέας Διοίκησης στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων της Ροδόπολης: Η καθαριότητα πηγαίνει καλά, με τις πλημμύρες δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα, μια που τα ρέματα έχουν καθαριστεί, αναμένεται και η καλύτερη αποκομιδή κλαδιών που σήμερα γίνεται πλημμελώς μια που οι ειδικές αρπάγες δεν επαρκούν. Επιπλέον υπάρχει διαρκής συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Β. Λυρούδια για το πολεοδομικό ζήτημα.
Ενώ για τον επόμενο μήνα είναι δρομολογημένα: Η κατασκευή πεζοδρομίων στη Μαραθωνομάχων, την 28ης Οκτωβρίου και την Καραϊσκάκη, η αποκατάσταση οδοστρώματος στη Μ. Κυδωνιών, που με την πρώτη βροχή πλημμυρίζει, καθώς και η συντήρηση της πλατείας.

«Δεν μ’ ενδιαφέρει»
Τέλος, ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα τοπικού ΜΜΕ που τον θέλει να βρίσκεται σε κόντρα με το Δήμαρχο αλλά και γενικά με τη Διοίκηση: «Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα που με ανέφερε και με στοχοποιούσε προσωπικά, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως οι σχέσεις μου με τον Δήμαρχο και όλους τους Αντιδημάρχους είναι άψογη. Μετά από την εύλογη διαμαρτυρία μου, ο εκδότης υποσχέθηκε να ανασκευάσει  το δημοσίευμα. Δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα αλλά δεν μ’ ενδιαφέρει», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου