Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Διόνυσος, προαναγγελία ενός νέου ναυαγίου

Μετά το άδοξο τέλος πρόσφατα των συζητήσεων εκλογικής συνεργασίας της  Δημοκρατικής  Ανατροπής  Διονύσου και της Συμμαχίας  για τον Πολίτη, τώρα κυοφορείται στο παρασκήνιο νέο ναυάγιο. Τούτη τη φορά, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τον αυτοδιοικητικό χώρο της αριστεράς σε εκείνον της δεξιάς.

Είναι κοινό μυστικό, εδώ και πολλούς μήνες, η συστηματική προσπάθεια  αυτοδιοικητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Διόνυσο να τραβήξουν διαχωριστική γραμμή από την άνευ όρων 3ετή στήριξη της σημερινής δημοτικής αρχής, συγκροτώντας ένα άλλο σχήμα με αναφορά τη Νέα Δημοκρατία.

Μέχρι τώρα δεν κατάφεραν τίποτα από τα δυο. Θέλεις κάτι η αιώνια αναβλητικότητα τους, κάτι η μη ανταπόκριση από δυνάμεις πέραν του κομματικού τους φορέα, δεν υπήρξαν χειροπιαστά αποτελέσματα. ¨Όμως οι εκλογές είναι προ των πυλών. Και η Συγγρού, όπου εδρεύουν τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, επείγεται. Λέγεται μάλιστα ότι, διαμήνυσε στα τοπικά της στελέχη να τελειώνουν τη δουλειά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου!

Κι έτσι άρχισε ένας αγώνας δρόμου στους ενδιαφερόμενους να προλάβουν αυτή τη φορά το τρένο. Είναι ορατές καθημερινά οι απεγνωσμένες προσπάθειες τους, που κινούνται σε τρεις άξονες:

  1. Όχι χρίσμα αλλά υπόγεια στήριξη από το κόμμα. Έχουν πάρει τα πανελλαδικά μηνύματα από τους πολίτες και τις δημοσκοπήσεις για το βούλιαγμα όσων υποψηφίων δημάρχων αποδέχονται χρίσμα ή στήριξη (η σύγχρονη ρετουσαρισμένη μορφή χρίσματος, έτσι για ξεκάρφωμα).
  2. Προσπάθεια (με τις ανάλογες κρούσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη) να προσεταιρισθούν διάφοροι  «μαϊντανοί», ώστε να δοθεί προς τα έξω η εικόνα ενός υπερκομματικού συνδυασμού. Φιλότιμη προσπάθεια δεν λέω, αλλά ποιους μπορεί να ξεγελάσει; Ο τόπος είναι μικρός και ο βίος και πολιτεία όλων χωρίς εξαίρεση γνωστός.
  3. Απόσυρση της χωρίς όρους 3ετούς στήριξης από το πρόσωπο του σημερινού δημάρχου, που σε μια τέτοια περίπτωση θα αποδυναμωθεί πολύ σοβαρά διακινδυνεύοντας και αυτή την είσοδο του στον δεύτερο γύρο….. Αλλά ποιος μπορεί να ξεγελάσει αυτή η κουτοπόνηρη τρίπλα; Πάντως όχι τους πολίτες, που είδαν πράματα και θάματα όλη αυτή την 3ετία και που ξαφνικά τώρα οι νεόκοποι σωτήρες μας καλούν να ξεχάσουμε!

Το ερώτημα είναι: θα δεχθούν κάποια ενεργά ή ανενεργά στελέχη του δημοτικού σκηνικού να δώσουν σανίδα σωτηρίας σε ένα αμιγώς κομματικό εγχείρημα;
Και με ποιο αντάλλαγμα, πέραν της αμφιλεγόμενης προσωπικής τους διάσωσης;
Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού.

Αλλά από πότε πρέπει να ενδιαφέρει την κοινωνία η προσωπική διάσωση κάποιων στελεχών και τα κομματικά παιχνίδια εξουσίας ερήμην της, με όρους παρελθόντος ή εξυπηρέτησης κομματικών στοχεύσεων;

Οι ενδιαφερόμενοι σήμερα, όπως και οι πρωταγωνιστές του πρόσφατου ναυαγίου -Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και Συμμαχία για τον Πολίτη- τρία χρόνια τώρα επέδειξαν χαρακτηριστική αδυναμία κι ολιγωρία στις απαιτήσεις της κοινωνίας για βελτίωση της καθημερινότητας τους!
Γιατί και σε αυτήν την περίπτωση, η κοινωνία να μην τους γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη; Όπως της την γύρισαν κι αυτοί;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου