Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η αλήθεια για την υπογειοποίηση τριών γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Διονύσου

Αναδημοσίευση από-


Η απάντηση του Α.Δ.Μ.Η.Ε στην πρόταση του Δήμου Διονύσου για την υπογειοποίηση τριών γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος (υψηλής τάσης)

Διαβάζοντας τα επισυναπτόμενα κείμενα τόσο του Δήμου Διονύσου προς την Α.Δ.Μ.Η.Ε (Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε) όσο και της απάντησής της παρατηρούμε ότι πρόκειται  για αίτημα προς εκπόνηση μελέτης για την υπογειοποίηση γραμμών υψηλής τάσης και όχι αίτημα απομάκρυνσής τους από τον οικιστικό ιστό του Δ. Διονύσου. 

Μάλιστα η απάντηση της Αρχής αυτής είναι ξεκάθαρη: "... η εκπόνηση της μελέτης δεν αποτελεί δέσμευση για ένταξη των εν λόγω υπογειοποιήσεων στο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης  της ΑΔΜΗΕ)

Να σημειωθεί τέλος ότι η συγκεκριμένη αρχή ζητάει από το Δ. Διονύσου ούτε λίγο ούτε πολύ 158.000 ευρώ μόνο για να εκπονήσει τη μελέτη και χωρίς όπως θα διαβάσετε καμία άλλη δέσμευση για την υλοποίηση του έργου. Ο Δήμος πάντως θεωρεί τα παραπάνω ως "Θετική απάντηση" για το θέμα!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δ. Διονύσου και στο τέλος τα επισυναπτόμενα κείμενα.
"Θετική ήταν η απάντηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. στην πρόταση του Δήμου Διονύσου για την υπογειοποίηση τριών γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος (υψηλής τάσης) οι οποίες διέρχονται του οικιστικού ιστού του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις δύο εναέριες γραμμές Γ.Μ. 400 kV διπλού κυκλώματος, που διέρχονται των Δ.Ε. Κρυονερίου, Δροσιάς, Άνοιξης, Εκάλης (Δήμος Κηφισιάς) και μία εναέρια Γ.Μ. 150 kV μονού κυκλώματος η οποία διέρχεται τις Δ.Ε. Κρυονερίου, Άνοιξης, Σταμάτας. "

Εμείς πιστεύουμε ότι ο Δ. Διονύσου θα πρέπει να αλλάξει στάση και αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος και αντί να ζητά με τα λεφτά των δημοτών μελέτες με αμφίβολο αποτέλεσμα, να αρχίζει να συνθέτει ομάδα εργασίας για δικαστικές ενέργειες (υπάρχουν πλέον και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια) για την απομάκρυνση των πυλώνων από τον οικιστικό ιστό. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα Δήμων που τα κατάφεραν. Ας τους συμβουλευτούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου