Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Συμμαχία για τον Πολίτη, η ταλάντωση του εκκρεμούς

Πρόσφατα, με αφορμή τη σύνοδο της Διοίκησης της, γράφαμε για τις  αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις στο εσωτερικό της Συμμαχίας. Χθες,  υπήρξαν εξελίξεις, που ανέδειξαν εκκωφαντικά  το διχασμό στο εσωτερικό της.

Το απόγευμα, στο δημοτικό συμβούλιο οι 4 δημοτικοί της σύμβουλοι (μεταξύ αυτών και ο Γενικός Διευθυντής της παράταξης) έδωσαν μια ακόμη χείρα βοηθείας στη δοκιμαζόμενη δημοτική αρχή. Χωρίς τη δική τους συνδρομή στο σοβαρό ζήτημα της απογραφής της δημοτικής περιουσίας δεν θα συγκέντρωνε την πλειοψηφία η πρόταση της δημοτικής αρχής. Θυμίζουμε ότι, τα προηγούμενα χρόνια είχε απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο ανάλογη εισήγηση  λόγω   σοβαρών ανεπαρκειών και παραλείψεων.

Φαίνεται ότι η αρχή που έγινε πέρυσι με την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, δεν ήταν πρόσκαιρη επιλογή αλλά  κίνηση μακράς πνοής.

Τώρα, πως εναρμονίζονται αυτά με την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης της Συμμαχίας περί συνεργασιών στις επόμενες δημοτικές εκλογές, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Μια λογική πολιτικά εξήγηση αυτών των εξελίξεων είναι ότι, κάθε μια από τις δυο τάσεις της Συμμαχίας δημιουργεί de facto τετελεσμένα γεγονότα έναντι της άλλης προκειμένου να γύρει υπέρ της την πλάστιγγα στο κρίσιμο ζήτημα της τελικής απόφασης για την τακτική στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον που τελικά θα καταλήξει και αυτή τη φορά η ταλάντωση του εκκρεμούς. Τον Μάρτιο του 2013 ήταν η αποχώρηση πολλών στελεχών της.
Τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου