Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ – Συμβασιούχοι, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…



  • Τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με τους συμβασιούχους,  η κοροϊδία, οι ψεύτικες ελπίδες, η άκρατη πολιτική εκμετάλλευση
  • Για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους χάιδευαν τ΄ αυτιά των εργαζομένων, τους έταζαν ότι θα γίνουν αορίστου χρόνου και τώρα τους ζητάνε να επιστρέψουν ο καθένας από δέκα χιλιάδες ευρώ

Η πρώτη ανανέωση των συμβάσεων έγινε το 2015 με τροπολογία του κ. Σκουρλέτη όχι ως υπουργού Εσωτερικών αλλά Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πίστευε ότι, με τέτοια τερτίπια μπορεί να  τερματίσει την ομηρία αυτών των εργαζομένων, όμως λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα.

Ήρθε το μπλοκάρισμα στις ανανεώσεις των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που τις έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές.  Αλλά και το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ουσιαστικά, λοιπόν, το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να μετατρέψει τις συμβάσεις αυτές σε αορίστου χρόνου. Ούτε να  μοριοδοτήσει  τους εργαζόμενους στην περίπτωση που προκηρυχτεί διαγωνισμός  μέσω ΑΣΕΠ.

Έχει πελώριες ευθύνες ο κ. Σκουρλέτης, γιατί ψευδώς  καλλιεργούσε προσδοκίες για παραμονή τους  στην εργασία  και μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου. Ενώ τώρα τους καλεί σε μια εβδομάδα να φύγουν από την εργασία τους λόγω του ότι δεν ανανεώνεται η σύμβασή τους.

Οι κυβερνητικές αστοχίες είναι πολλές και αλλεπάλληλες. Είναι ολοφάνερο ότι μοίρασαν δεξιά κι αριστερά ανέξοδες υποσχέσεις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.  Όπως ότι, θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ για να προσληφθούν ως μόνιμοι στους δήμους οι εργαζόμενοι με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας. Και  ότι, όσοι εργάζονται σήμερα θα μοριοδοτηθούν με επιπλέον μόρια, έτσι ώστε να επαναπροσληφθούν στις εργασίες τους.

Σε όλη αυτή την ιστορία η κυβέρνηση κράτησε μακριά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μόνο αυτή γνωρίζει αν και που χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  Στην αρχή ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε από τους δημάρχους να παραμείνουν στις εργασίες τους όλοι χωρίς εξαίρεση οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου στην καθαρότητα. Κι ότι ο ίδιος τάχα θα διευθετούσε το πρόβλημα. Στη συνέχεια το Ελεγκτικό Συνέδριο ανέτρεψε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς κι ερασιτεχνισμούς.

Τώρα, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πελαγοδρομούν στα αδιέξοδα τους, δυναμιτίζοντας τη δημόσια υγεία και αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου