Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Μάχες οπισθοφυλακών στο Δήμο Διονύσου…




Και στο βάθος του ορίζοντα, οι δημοτικές εκλογές του 2019
Αυτό εξηγεί το άγχος, που έχει κυριαρχήσει στις τάξεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην αυτής που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Και κάποιων άλλων εξαιρέσεων, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τρία χρόνια τώρα, δεν ξεπέρασαν ποτέ το σοκ των εκλογών του 2014. Και σήμερα έχουν μπει σε ένα νέο φαύλο κύκλο. Βλέπουν κατά βάση το αδιέξοδο τους και κινούνται συνεχώς σπασμωδικά. Αλλά αυτό δεν συνιστά υπεύθυνη στάση με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών.

Για ένα αδειανό πουκάμισο
Ασύντακτος κλεφτοπόλεμος, αλληλοσυγκρουόμενες τακτικές κινήσεις χωρίς στρατηγική στόχευση, πέραν μιας αμυντικής περιχαράκωσης, εμφανής αγωνία για τα μελλούμενα. Ένας υποτιθέμενος πόλεμος φθοράς προς την δημοτική αρχή, που καταλήγει μπούμεραγκ. Καρικατούρα υπεύθυνης αντιπολιτευτικής στάσης, κακέκτυπο αντιγραφής άλλων εποχών από το παρελθόν ασύμβατων με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της.

Έλλειψη οράματος και προοπτικής
Πολλοί από τους σημερινούς πρωταγωνιστές στο χώρο της αντιπολίτευσης, δοκιμάστηκαν και σε προηγούμενες δημοτικές περιόδους χωρίς επιτυχία οι περισσότεροι. Εμφανής η απουσία ηγετικών ικανοτήτων, πέραν μιας άκρατης δημόσιας παράθεσης προσωπικών φιλοδοξιών. Απουσία πνεύματος συλλογικότητας και σύνθεσης, παρά μόνο μια αφελής προσδοκία υπόγειας ποδηγέτησης των δημοτικών εξελίξεων. Κάτι κουρασμένα παλληκάρια.

Μια προδιαγεγραμμένη πορεία στο κενό
Έτσι θα πορευτούν μέχρι τις εκλογές του 2019, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χωρίς να ενσωματώσουν στην προβληματική τους κανένα δίδαγμα από την μέχρι σήμερα πορεία τους. Γι΄ αυτό και η αποτυχία θα είναι σίγουρη για μια ακόμη φορά. Αυτό είναι που τους ταράζει σφόδρα. Η αδυναμία να παρέμβουν στις εξελίξεις θετικά, η ανικανότητα να αρθρώσουν καινοτόμο κι εναλλακτικό δρόμο, η συνειδητοποίηση ότι οδηγούνται στο περιθώριο.

Ας πρόσεχαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου