Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Η τυφλή αντιπαράθεση βλάπτει ανεπανόρθωτα το Δήμο Διονύσου



Όπως είναι γνωστό, στη διονυσιακή αρένα συγκρούονται ανηλεώς εδώ και καιρό δυο φαντάσματα, δυο blogφτυάρια. Μαινόμενοι ταύροι που συναγωνίζονται σε 24ωρη βάρδια στην αποδόμηση –υποτίθεται- των δημοτικών τους αντιπάλων. Στην πραγματικότητα, στον πολιτικό ενταφιασμό τους.

Αυτή η ισοπέδωση υπηρετείται
- στην περίπτωση του ενός τόσο από τις αναρτήσεις, όσο και από τα σχόλια που φιλοξενεί και συχνότατα είναι ο Διαχειριστής με άλλη φορεσιά,
- στην περίπτωση του άλλου αποκλειστικά από τα σχόλια που φιλοξενούνται ευχαρίστως, όπου και εδώ συχνότατα είναι ο ίδιος ο Διαχειριστής με άλλη φορεσιά.

Περισσεύουν ο κιτρινισμός, η χυδαιολογία, η έλλειψη σεβασμού στην προσωπικότητα των  «θυμάτων»  τους, οι ανοίκειες εκφράσεις, ο τυφλός φανατισμός.
Απουσιάζουν, σχεδόν ολοκληρωτικά, το πολιτικό επιχείρημα, ο πολιτισμένος διάλογος, η προγραμματική πολεμική, η διάθεση για σύνθεση.  
Στη λογική της κατεδάφισης αυτές είναι άγνωστες έννοιες και αξίες.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος ότι, όλα αυτά υπηρετούν και προάγουν το κοινό συμφέρον; Ότι οδηγούν κάπου καλύτερα τα δημοτικά πράγματα; Ότι έχουν ενδιαφέρον για τους πολίτες, πέραν ενός στενού κύκλου φανατικών ένθεν και ένθεν; Ότι δίνουν διέξοδο στην κρίση; Ότι σε αυτόν τον πόλεμο θα επικρατήσει κάποιος, ενώ τελικά θα χάσουν και οι δυο; Τότε γιατί αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι και με ολοένα  κλιμακούμενη όξυνση;

Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια. Το ξεχνούν, όπως φαίνεται, κάποιοι θιγόμενοι που έγιναν στόχος το τελευταίο διάστημα, όταν διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την πλειοψηφία. Κι εξανίστανται, δικαίως προφανώς. Αλλά που ήσαν τόσον καιρό, όταν συνάδελφοι τους της πλειοψηφίας (Τσούκας, Πέππα, Στάϊκος και άλλοι) λοιδορούνταν καθυβριζόμενοι συστηματικά; Η ευαισθησία κι ευθιξία δεν μπορούν να εκδηλώνονται  a la carte.

Είναι η ώρα τώρα να μπει ένα Τέλος σε αυτή τη δυσοσμία, που πνίγει τον Δήμο και βρωμίζει ανεπανόρθωτα το δημοτικό σκηνικό. Η αντίθεση στο βόρβορο πρέπει να είναι απόλυτη, δια-παραταξιακή και χωρίς άλλοθι, αστερίσκους ή δεύτερες σκέψεις. Η ανοχή είναι συνενοχή.

Έχει άραγε ανάγκη η δημοτική αρχή από τέτοιες Φωνές;
Έχει άραγε ανάγκη η αντιπολίτευση από τέτοιους Σκούφους;
Ακούει κανείς;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου