Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Φόροι, σιωπή και προσευχή. «Βάστα Αλέξη»!

Γράφει ο  Θανάσης  Μαυρίδης-
http://www.liberal.gr

 
Την ώρα που σε όλη την Ευρώπη καταργείται το roaming, η εθνοσωτήριος κυβέρνησή μας ετοιμάζεται να βάλει νέους φόρους στα κινητά. Λίγο ακόμη θέλει να μπουκάρουν οι Βούλγαροι και να πουλάνε συνδέσεις! Είναι σαν να βλέπουμε με τα μάτια μας τα πρωτοσέλιδα στη Σόφια: «Βάστα Αλέξη»!

Κάπου διάβαζα ότι ο σύντροφος Σακελλαρίδης στις ημέρες της μεγάλης του μοναξιάς κι αφού έφυγε από την κυβέρνηση, το έριξε στο House of Cards. Τυχερός άνθρωπος ο Γαβριήλ. Είδε τη σειρά πριν προλάβει η κυβέρνηση να βάλει φόρο και στην ιδιωτική τηλεόραση. Οι υπόλοιποι ιθαγενείς μία μπάλα βλέπαμε, θα μας την κόψουν κι αυτή.

Φόρο στην τηλεφωνία, φόρο στην τηλεόραση, φόρο στον τζόγο, φόρο στο κρασί, φόρο στο τσιγάρο. Τι μένει σύντροφοι; Νηστεία και περισυλλογή! Επιστροφή στις μέρες του κρυφού σχολειού. Μόνο εκεί θα μπορούμε σε λίγο να λέμε αυτά που νομίζουμε ότι πρέπει να ειπωθούν. Τα λεγόμενα και «ανείπωτα» για τους σημερινούς κυβερνητικούς και τους πραιτοριανούς τους.

Πού να τολμήσει κανείς να βγει και να πει κάτι κακό για την εθνοσωτήριο; Επιτόπου θα κληθούν τα αρμόδια όργανα να αποφανθούν για τη διαπόμπευση του παραβάτη! Κι αν επιμένουν πολύ, θα αναλαμβάνει τότε να επιληφθεί το πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Φόροι, σιωπή και προσευχή. Αντιμέτωποι και πάλι με την εθνική μας μοναξιά. Χτες ήταν η δεξιά που συνεργάστηκε με κάθε κατακάθι για να επιβληθεί της «κομμουνιστικής απειλής». Σήμερα είναι η νεοταξική αριστερά που θέλει να παραμείνει η μόνη φωνή σε αυτόν τον κόσμο. Κι επειδή αυτό δεν μπορεί να συμβεί παρά μονάχα αν γίνουμε ναυαγοί σε ένα ερημικό νησί, αυτό τελικά θα επιδιώξουν!

Πάμε για ναυάγιο! Με τόσους φόρους, με τόσο ανόητες επιλογές, το ναυάγιο είναι μπροστά μας. Σε αυτήν τη χώρα θα μείνουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι γέροντες και οι ασθενείς. Όποιος μπορεί θα φύγει! Ήδη χιλιάδες επιχειρήσεις αναζητούν διέξοδο διαφυγής από το φρενοκομείο. Αλλά κι όσοι μείνουν και μπορούν να το κάνουν θα πληρώνουν σε αυτό το κράτος - ληστή όσα λιγότερα μπορούν! Τηλέφωνο; Βουλγάρικο. Πινακίδες; Βουλγάρικες.

Άγαλμα θα σου φτιάξουν Αλέξη στη Σόφια. Ούτε στο όνειρό τους δεν περίμεναν οι άνθρωποι μία τέτοια τύχη. Ομοίως και οι άλλοι μας γείτονες, για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Όχι Αλέξη, δεν κερδάμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι γείτονές μας θα σου κάνουν άγαλμα. Για τους ιθαγενείς δεν είμαι σίγουρος Αλέξη. Ούτε κι εσύ να είσαι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου