Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ξεκίνησε η Αποχέτευση στον Διόνυσο!

Πηγή:  Οδός  Διονύσου
 
Το πιο μεγάλο έργο για το Δήμο Διονύσου, αυτό που απαιτούσαν οι κάτοικοι τοποθετώντας το στην κορυφή της λίστας με τα προβλήματα που περίμεναν δεκαετία με δεκαετία  τη λύση τους, η αποχέτευση, είναι πια γεγονός! Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το πρωί ξεκίνησαν και επισήμως  τα έργα από τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, και συγκεκριμένα από τη συμβολή των οδών Στρ. Καρρά και Πλαστήρα, λίγα μέτρα πιο μακριά από το Δημοτικό Κατάστημα.

Παρόντες υπό βροχή ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υποδομών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Β. Λυρούδιας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Τ. Μπάσης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία Π. Τσούκας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάσης, μαζί με τον Γ. Μπασιά Πρόεδρο της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ που έχει αναλάβει το έργο, τον Γ. Βαβαρούτα μηχανικό της ίδιας εταιρείας και τη Γ. Δασκαλάκη αρχαιολόγο, που θα παρακολουθεί εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού την πορεία των εκσκαφών για τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα.
Το έργο συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων, με τα 48 από αυτά στη Δ.Κ. Διονύσου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο, μέχρι τέλους  Αυγούστου 2016. Μαζί με το Διόνυσο οι μπουλντόζες της αποχέτευσης, θα δουλεύουν παράλληλα και στις άλλες  4 Δημοτικές Κοινότητες- πλην Δροσιάς, που ανήκει σε άλλη εργολαβία.

Με αφορμή μάλιστα τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί σ’ εκείνη την εργολαβία, με αποτέλεσμα το έργο εκεί να έχει σταματήσει, ο Δήμαρχος Διονύσου ευχήθηκε “η εργολαβία που μόλις ξεκίνησε να κυλήσει ομαλά και αποτελεσματικά και κυρίως με συνεχή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση”. Προσέθεσε μάλιστα πως θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς την ΕΥΔΑΠ, ώστε να κατασκευαστούν εγκαίρως και τα παράλληλα έργα- όπως, για παράδειγμα, ο κεντρικός αποδέκτης- που απαιτούνται.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Υποδομών δήλωσε στην Οδό Διονύσου: “Νιώθω συγκίνηση γιατί σήμερα ξεκινάει το έργο, του οποίου η μελέτη ανατέθηκε όταν ήμουν κοινοτικός σύμβουλος σ’ αυτήν την πόλη, πριν από 20 και πλέον χρόνια. Εύχομαι επιπλέον οι μελέτες να ωριμάζουν γρηγορότερα, γιατί η ολιγωρία δεν τιμά κανέναν. Οι τελευταίοι πέντε μήνες από την εσπευσμένη υπογραφή της σύμβασης αναλώθηκαν στη διευθέτηση πλήθους λεπτομερειών, που με καλή συνεργασία και έντονη προσπάθεια από όλες τις πλευρές, μας έφεραν σήμερα εδώ. Θέλω, τέλος, να τονίσω πως η επίβλεψη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα είναι ουσιαστική, ώστε σε συνεργασία και με την Δημοτική Κοινότητα, να περιοριστούν τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν από ένα τέτοιο έργο μεγάλης πνοής”.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος: “Νιώθω χαρά που ξεκινά σήμερα αυτό το έργο πνοής στο Δήμο Διονύσου. Ελπίζω σε μια καλή συνεργασία με την εταιρεία για την ολοκλήρωσή του όσο το δυνατόν συντομότερα”.

Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας τόνισε πως “για το σπουδαίο αυτό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ζητάμε την υπομονή και την κατανόηση όλων για όσο καιρό διαρκέσουν οι εργασίες”.
Ο κ. Τσούκας, τέλος, ευχήθηκε “να είναι καλορρίζικο το έργο, που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής, στην κατεύθυνση αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων”.

Εκ μέρους της ΤΟΞΟΤΗΣ ο κ. Μπασιάς ευχήθηκε το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Ας σημειωθεί εδώ, πως σύμφωνα με την αρχαιολόγο που θα παρακολουθεί τις εργασίες, δεν είναι καθόλου απίθανο η σκαπάνη των μηχανημάτων να πέσει πάνω σε αρχαία ευρήματα. Η διαδικασία, λέει η κ. Δασκαλάκη, προβλέπει τη συγκέντρωσή τους για καταγραφή, αξιολόγηση κ.λπ. και την κανονική συνέχιση των εκσκαφών για την αποχέτευση.


Σχετικό είναι και το παρακάτω Δελτίο Τύπου του Δήμου:
Ξεκίνησε το έργο πνοής για τον Δήμο Διονύσου
 Η υλοποίηση του έργου πνοής για το Δήμο Διονύσου, η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων,  ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στην Δημοτική Κοινότητα του Διονύσου. Τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας άρχισαν να κάνουν τις πρώτες τομές διάνοιξης ώστε να τοποθετηθούν οι αγωγοί.

Το έργο συνολικού μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων αφορά στις Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας, με το μεγαλύτερο τμήμα του, 48 περίπου χιλιόμετρα, να βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου από την οποία και ξεκίνησε η εκτέλεση του. Ήδη ολοκληρώθηκε η αποστολή επιστολών από την Τεχνική Υπηρεσία, με τις οποίες ενημερώθηκαν ιδιοκτήτες σε Άγ. Στέφανο, Διόνυσο και Κρυονέρι, πως αρχίζουν  τα έργα της αποχέτευσης και καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία του ακινήτου τους, καθώς και το σημείο και το βάθος, στο οποίο επιθυμούν να τοποθετηθεί το φρεάτιο ελέγχου. Ο χρονικός ορίζοντας αποπεράτωσης του έργου είναι 20 μήνες. 

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης  ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας & Πολεοδομίας Ευάγγελος Λυρούδιας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιος  Μπάσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Αναστάσιος Μπάσης,  ο δημοτικός σύμβουλος- εντεταλμένος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου Παναγιώτης Τσούκας και εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού η αρχαιολόγος Γαλήνη Δασκαλάκη, με επιτόπια επίβλεψη,  συζήτησαν και  ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας  ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε Γιώργο Μπασιά και τους  μηχανικούς της  για τεχνικά θέματα του έργου.  Στη σύσκεψη αναλύθηκαν η προβλεπόμενη πορεία  εκτέλεσης καθώς και  τεχνικά θέματα που αφορούν στην άρτια και ολοκληρωμένη κατασκευή του, προκειμένου το σύνολο του έργου της αποχέτευσης να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα ώστε να ωφεληθούν οι δημότες. 
Ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης τόνισε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου, επισημαίνοντας ότι με την βοήθεια του αρμόδιου Αντιδημάρχου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου,  ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα και ξεκίνησε η φάση της υλοποίησης. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία, τόσο της ανελλιπούς  χρηματοδότησης όσο και της ταυτόχρονης κατασκευής των συναφών παράπλευρων  έργων που είναι απαραίτητα για την πλήρη ολοκλήρωση  της αποχέτευσης. Μέριμνά μας και τελικός μας στόχος, είπε, είναι η δυνατόν ταχύτερη αποπεράτωση του συνόλου του έργου, το οποίο θα συνεισφέρει πολλά στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου