Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Το σχέδιο Προϋπολογισμού 2015 του Δήμου Διονύσου




Αναδημοσίευση από-  http://www.odosdionysou.gr/%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B1-50-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81/

Σχέδιο Προϋπολογισμού: Στα 50 εκατομμύρια για το 2015

Ισοσκελισμένος στα 50 περίπου εκατομμύρια, από τα οποία τα 10 περίπου εκατομμύρια είναι ανταποδοτικά (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός και νεκροταφείο), παρουσιάστηκε χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, το  Σχέδιο Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2015, που κατήρτισε η Δημοτική Αρχή.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη Διοίκηση αποχωρώντας είχε επίσης καταρτίσει Σχέδιο Προϋπολογισμού, το οποίο είχε υπογράψει ο απελθών Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης. Το ίδιο Σχέδιο, εμπλουτισμένο με τα νέα έργα και με αύξηση κατά 400.000 ευρώ παρουσιάστηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή, από την οποία απουσίαζε η εκπρόσωπος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Κ. Αυγέρη. Παρόντες ήταν εντούτοις ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Ανατροπής Σπ. Σπηλιώτης, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου και από τη μείζονα μειοψηφία ο Στ. Κριεμάδης. Παρούσα και η Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Β. Φλώρου, που παρείχε τις αναγκαίες διευκρινίσεις.

«Προσδοκάτε ανάσταση νεκρών»
Αιτιάσεις για υπερεκτιμημένα ποσά που αναμένεται να εισρεύσουν στο Δήμο, αλλά και φόβους ότι θα χαθούν πιστώσεις από το νέο ΕΣΠΑ λόγω καθυστέρησης στη σύνταξη μελετών, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην περίπτωση των κτηρίων του Δημοτικού στο Κρυονέρι και του Λυκείου Διονύσου καθώς και στην τοποθέτηση των 7 αιθουσών στο 2ο Δημοτικό στο Διόνυσο. «Αν νομίζετε πως θα σας φτιάξει τις μελέτες ο ΟΣΚ, είστε γελασμένοι» είπε ο κ. Καλαφατέλης, κατηγορώντας επίσης τη Διοίκηση για «αισιοδοξία» σχετικά με τις προβλέψεις για έσοδα, τα οποία παρουσιάζονται αυξημένα, αλλά και για έλλειψη πρόθεσης να εκτελεστούν σημαντικά  έργα στην πόλη.
Καταψήφισε, τέλος, το Σχέδιο του Πρϋπολογισμού, χαρακτηρίζοντάς τον «μη ρεαλιστικό» και «μη εφαρμόσιμο», επιφυλασσόμενος να αναπτύξει και άλλους λόγους όταν το θέμα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Νοικοκύρεμα
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Διονύσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Ζαμάνης υπενθύμισε πως αυτό το Σχέδιο του Προϋπολογισμού είναι εν πολλοίς το ίδιο που ο κ. Καλαφατέλης είχε υπογράψει στις 27 Αυγούστου, τέσσερις ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του. Τόνισε επιπλέον πως επιχειρείται νοικοκύρεμα στις δαπάνες, που μειώνονται όσον αφορά στους ειδικούς συμβούλους –συνεργάτες και σε περιττά έξοδα. «Εντάξαμε ακριβώς ό, τι  θεωρούμε υλοποιήσιμο, ώστε να εκτελεστεί ο Προϋπολογισμός σε μεγάλο βαθμό», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμάνης, επισημαίνοντας πως ένας Προϋπολογισμός 100 εκατομμυρίων με έργα που ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν, απλώς δεν έχει νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου