Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ποιον κοροϊδεύει η Νέα Πνοή Διονύσου;






Αναδημοσίευση από-  http://www.odosdionysou.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3/


Νέα Πνοή για το Διόνυσο: Απανωτές εκλογές σήμερα στη Συνέλευση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο  στην Άνοιξη η ιδρυτική Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για το Διόνυσο, στη διάρκεια της οποίας ψηφίστηκαν: και το καταστατικό, και ο Πρόεδρος της παράταξης, και 5 από τα 9 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, και τα 3 μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας και Εσωτερικού Ελέγχου.

Ενημέρωση για τα τοπικά
Πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο επικεφαλής της Νέας Πνοής Π. Μπιτάκος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την τοπική αυτοδιοικητική επικαιρότητα:
*Απογοητευτικά τα πρώτα δείγματα δουλειάς από τη Δημοτική Αρχή και  «επιπολαιότητα, προχειρότητα, ανευθυνότητα» καταλόγισε ο κ. Μπιτάκος στη νέα Διοίκηση, «που δεν έχει το άλλοθι ούτε της άγνοιας ούτε της έλλειψης χρόνου», ενώ σημείωσε πως για την περιβόητη συμμετοχική διαδικασία με τις άλλες παρατάξεις, τίποτα ακόμη δεν έχει ακουστεί.
*Αδυναμία άσκησης δημιουργικής αντιπολίτευσης, αλλά και σημάδια άσκησης εκδικητικής πολιτικής, ήταν οι εκτιμήσεις για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας (Ενωτική Πρωτοβουλία)
*Εγκλωβισμένες κομματικά, χαρακτήρισε, τέλος, ο κ. Μπιτάκος τις άλλες δυο παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας- Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και Λαϊκή Συσπείρωση.
Όσο για τη Νέα Πνοή, «ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση, δηλώνει παρούσα και παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα και οργανώνεται», είπε ο κ. Μπιτάκος, ενώ έδωσε και το στίγμα της παράταξης στο εξής: «Θα επικροτούμε τα θετικά, θα ελέγχουμε τις ενέργειες της Διοίκησης, θα καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα, θα προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης».

«Ποιο καταστατικό;»
Το θέμα πάντως που τέθηκε ευθύς εξ αρχής, και μάλιστα από τον έμπειρο περί τις συλλογικές διαδικασίες Αντ. Σαρρή, ήταν πως σε μια νόμιμη διαδικασία πρώτα ψηφίζεις το καταστατικό και μετά πηγαίνεις σε ιδρυτική Γενική Συνέλευση. Το οποίο καταστατικό, προσέθεσε ο κ. Σαρρής, δεν θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρξει διαβούλευση; Παρά το γεγονός, εντούτοις, πως απ” όσο φάνηκε, πολλοί ήταν που αγνοούσαν το περεχόμενο του καταστατικού, όλοι έδωσαν με ανάταση χειρός την έγκρισή τους.
Τη διαβεβαίωση πως το καταστατικό θα αναρτηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα της παράταξης, ενώ στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης θα υπάρξει και δυνατότητα τροποποίησής του, έδωσε ο επικεφαλής Π. Μπιτάκος, που για τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία επικαλέστηκε στενότητα χρόνου.

Πρόεδρος ο Π. Μπιτάκος
Με μοναδική τη δική του υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδου της Νέας Πνοής, και θεωρώντας δεδομένη, όπως είπε, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των μελών της παράταξης, εξελέγη Πρόεδρος, και πάλι με ανάταση χειρός, «ο επικεφαλής της παράταξης, ο εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος και ο άνθρωπος που μας οδήγησε στις εκλογές», όπως είπε η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Συνέλευσης Κ. Αυγέρη.

Εκλογές για Συμβούλιο και Επιτροπή
Στη συνέχεια τα παριστάμενα μέλη ψήφισαν σε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή πέντε μελών, επί συνόλου 9, για το Συμβούλιο που ουσιαστικά ασκεί διοίκηση στη Νέα Πνοή. Με 2 άκυρα και 1 λευκό σε σύνολο 46 ψηφισάντων, ανακοινώθηκε (σ.σ. γιατί η καταμέτρηση έγινε σε άλλο χώρο από αυτόν της Γενικής Συνέλευσης) ότι εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων οι Καϋμενάκη- Ντοά, Λουκάτος, Κομνηνάκης, Μιχαλόπουλος και Μπενέτος ως τακτικά μέλη και οι Μπενόπουλος και Παναγιώτου ως αναπληρωματικά.

Τα άλλα τέσσερα μέλη είναι ο Πρόεδρος της παράταξης, δύο αριστίνδην μέλη και ο συντονιστής δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Οι τρεις τελευταίοι θα ανακοινωθούν προσεχώς από τον κ. Μπιτάκο, όπως μας ενημέρωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πνοής Γ. Φωτάκης. 

Όσον αφορά στην Επιτροπή Διαφάνειας, εξελέγησαν η Αυγέρη, Ζηρτιλίδη και Χρυσικόπουλος, με αναπληρωματικούς τούς Κυριαζίδη και Γαββαθά.

Χαιρετισμό απηύθυνε στα μέλη ο Πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη Π. Βορριάς, που για απρόβλεπτους λόγους, όπως σημείωνε στο χαιρετισμό που διάβασε ο κ. Σαρρής, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Με την ευχή «να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί» ο κ. Βορριάς ευχήθηκε επιπλέον τη «νίκη και την ανατροπή απαρχαιωμένων αντιλήψεων, με βάση τις αρχές και τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου