Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πότε θα σταματήσει να είναι ο δήμος της λακκούβας;



Μια πλευρά της κληρονομιάς, που άφησε πίσω της η απελθούσα δημοτική αρχή του Διονύσου, είναι οι λακκούβες. Επί των ημερών της γνώρισαν δόξες μεγάλες, σε σημείο να αποκτήσει πανελλαδικά μια πρωτιά- σαν ο δήμος της λακκούβας. Και δικαιολογημένα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου έρχονταν σαν θέμα συζήτησης οι αιτήσεις πολιτών για αποζημιώσεις σε ζημιές που υπέστησαν τα αυτοκίνητα τους. Παρ΄ όλα αυτά, η δημοτική αρχή για 3,5  ολόκληρα χρόνια απέδειξε την ανικανότητα της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Σήμερα, έχουμε μια νέα δημοτική αρχή μόλις 2 μηνών. Δεν απαιτούμε να λύσει μονομιάς μέσα σ΄ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν από τους προηγούμενους. Ζητούμε όμως να δείχνει διαρκώς και έμπρακτα την έγνοια της γι΄ αυτήν τη σοβαρή πλευρά της καθημερινότητας μας. Όπως ακριβώς κάνει με επιτυχία σε άλλους τομείς (π.χ. στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής).

Η συνεργασία, ο προγραμματισμός  των αρμόδιων αντιδημάρχων, των προεδρείων των Τοπικών Συμβουλίων και των δημοτικών υπηρεσιών είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου