Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Νέα Πνοή Διονύσου- καρικατούρα συμμετοχικών διαδικασιών!

 Αναδημοσίευση από-  http://www.odosdionysou.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%BF-%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BA/

 

Νέα Πνοή για το Διόνυσο: Εσπευσμένη(;) εκλογή οργάνων διοίκησης

Με χθεσινή- Σάββατο 4 Οκτωβρίου- ανακοίνωση η δημοτική παράταξη Νέα Πνοή για το Διόνυσο καλεί μέλη και φίλους σήμερα Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί στην Άνοιξη να ψηφίσουν σε ιδρυτική γενική συνέλευση για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης (σ.σ. Συμβούλιο Διοίκησης και Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου):

Η Δημοτική Κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» ως τρίτη εκλογική δύναμη στον Δήμο Διονύσου, με την εκλογή 4 Δημοτικών Συμβούλων και 4 Τοπικών Συμβούλων, είναι έτοιμη να προσφέρει στον τόπο μας, με πρόγραμμα, προτάσεις, κοινωνικό έργο, πνεύμα συνεργασίας με όλους τους φορείς του Δήμου, για το καλό των συμπολιτών, της περιοχής, για το καλό όλων μας. 
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης. 
Η παρουσία όλων των μελών και φίλων της Νέας Πνοής για τον Διόνυσο είναι σημαντική.

Εύλογο βέβαια το ερώτημα εδώ γιατί η παραπάνω ανακοίνωση της τρίτης σε δύναμη δημοτικής παράταξης που είναι έτοιμη να προσφέρει κ.λπ. είδε το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα της και μόνο, όταν για παράδειγμα Δελτίο Τύπου με τις θέσεις τού επικεφαλής της για θέμα της Οικονομικής Επιτροπής εστάλη στα τοπικά ΜΜΕ με την εκπνοή της συνεδρίασης, την Παρασκευή το μεσημέρι.

Εύλογο είναι και το ερώτημα γιατί η παράταξη που κατ’ εξοχήν ευαγγελίζεται τη διαφάνεια και τη συμμετοχή, δεν έδωσε στη δημοσιότητα και τις διαδικασίες με τις οποίες θα γίνουν οι εκλογές.

Εύλογο είναι τέλος και το ερώτημα με απόφαση ποιου οργάνου πραγματοποιούνται οι σημερινές εκλογές.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, όπως είχε γράψει η Οδός Διονύσου, στη μετεκλογική συνάντηση της Νέας Πνοής στη Σταμάτα στις 25 Ιουνίου είχαν τεθεί ορισμένα χρονοδιαγράμματα και στόχοι: καταστατικό, επιτροπές, θεματικός φάκελος για την πόλη. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τότε τεθεί, οι παραπάνω διεργασίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ώστε τα αποτελέσματά τους- ιδιαιτέρως τα του καταστατικού- να τεθούν υπόψη των μελών για διαβούλευση. Καταληκτική ημερομηνία το τέλος Αυγούστου, με το επιπλέον δεδομένο πως μετά και την έγκριση του καταστατικού, θα ξεκινούσαν συζητήσεις με τη Συμμαχία για τους όρους συνεργασίας των δυο παρατάξεων.

Μέχρι σήμερα τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου