Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν νομικές συμβουλές από Δήμους


Πρόσφατα ο Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο των κοινωνικών δομών του, ανέλαβε την ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την παροχή δωρεάν νομικής υποστήριξης των δημοτών. 

Ανατρέχοντας σε αντίστοιχα παραδείγματα άλλων Δήμων ανακαλύψαμε τα εξής:


1. Δωρεάν νομικές συμβουλές από τον Δήμο Γαλατσίου

Ανακοίνωση Δήμου Γαλατσίου
Σας ενημερώνουμε ότι, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κυριάκου Τσίρου,θα παρέχονται δωρεάν νομικές συμβουλές,από το Νομικό Σύμβουλο του δήμου Παναγιώτη Αθανασίου,κάθε Τετάρτη από τις 17.00μ.μ. έως τις 19.00μ.μ.,στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (2ο όροφο Δημαρχείου),για όσους αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες λόγω μη ικανοποίησης κάθε σύμβασης δανείου που μπορεί να έχουν με τις τράπεζες (στεγαστικά, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες),καθώς και οποιουδήποτε είδους εμπλοκή στις συναλλαγές με τα διάφορα πιστωτικά ιδρύματα. Παρακαλείστε κατά την προσέλευσή σας να προσκομίζετε τα απαραίτητα έγγραφα.
Ισχύει από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

2.  Δωρεάν νομικές συμβουλές από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

8 Οκτωβρίου 2011 
Δωρεάν νομικές συμβουλές παρέχει και φέτος στους δημότες του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Για άλλη μία χρονιά η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Νεάπολης-Συκεών  δίνει τη δυνατότητα δωρεάν νομικής συμβουλευτικής στους δημότες της περιοχής στις εξής δημοτικές υπηρεσίες: Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου, Νεάπολης, Συκεών, Πεύκων.


3. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δωρεάν νομικές υπηρεσίες στους δημότες από Δικηγόρο κάτοικο του Δήμου μας

Ο Δήμος Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της ανάδειξης και ενίσχυσης των εθελοντικών δράσεων, προσφέρει στους Δημότες τη δυνατότητα δωρεάν υπηρεσιών παροχής νομικών συμβουλών όπως και νομικής συμπαράστασης και συνδρομής από Δικηγόρο, κάτοικο της πόλης μας, που προσφέρθηκε εθελοντικά να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε συμπολίτες μας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι αυτές οι εθελοντικές δράσεις ανιδιοτελούς προσφοράς να πληθαίνουν, αποδεικνύοντας έτσι ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή η συλλογικότητα στην πόλη μας αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς ευχαριστεί την συμπολίτισσα μας Δικηγόρο  για την διάθεση της να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους συμπολίτες μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για πρόσβαση σε νομικές υπηρεσίες που χρειάζονται. Με τη ευκαιρία αυτή απευθύνει τις ευχαριστίες του και σε όσους δημότες προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες σε διάφορους άλλους τομείς και καλεί ακόμα περισσότερους να συμμετέχουν με τις δικές τους δυνάμεις σε κάθε δράση που αφορά όλους μας.


4.   Δωρεάν νομικές συμβουλές από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου- 11 Νοεμβρίου 2013

Μετά  από την ίδρυση και λειτουργία των  Δημοτικών Κοινωνικών Δομών, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου προσθέτει μία ακόμη δωρεάν υπηρεσία προς στους Δημότες του, με τη νέα παροχή της Νομικής Συμβουλευτικής.
Συγκεκριμένα, όσοι δημότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθύνονται σε δικηγόρο θα μπορούν μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου να έχουν Νομική Συμβουλευτική και κατευθυντήριες οδηγίες σε θέματα όπως :
Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από ασφαλιστικά ταμεία
Ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών
Δικαιώματα ΑΜΕΑ
Οικογενειακές διενέξεις ( διαζύγια, διατροφές, επιμέλεια τέκνων κλπ)
Κληρονομικές διαφορές
Θέματα ακινήτων
Αυτοκινητιστικά ατυχήματα
αλλά και οποιοδήποτε άλλο θέμα χρήζει Νομικής Συμβουλής.


5. Δωρεάν Νομικές συμβουλές σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες (ρυθμίσεις δανείων, κ.λ.π.)- 1 Μαρτίου 2014

O Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, με την εθελοντική συνεργασία συνδημότη μας Δικηγόρου Αθηνών, θα παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες (ρυθμίσεις δανείων, κ.λ.π.).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται κατά την προσέλευσή τους να προσκομίζουν τα απαραίτητα για την υπόθεσή τους έγγραφα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου