Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Συμμαχία για τον Πολίτη- Νέα Πνοή : Στην ποδιά τους… σφάζονται παλληκάρια!

 Αναδημοσίευση από την  Οδό  Διονύσου-  http://www.odosdionysou.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF/


Σύννεφα, που μάλιστα πυκνώνουν ταχύτατα, έχουν εμφανιστεί στις σχέσεις της Νέας Πνοής για το Διόνυσο με τη Συμμαχία για τον Πολίτη, η οποία ως γνωστόν στήριξε τη Νέα Πνοή στις πρόσφατες εκλογές.

Η αρχή έγινε με τη δημοσιοποίηση των εκτιμήσεων του προέδρου της Συμμαχίας Π. Βορριά για το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε τη Νέα Πνοή στην τρίτη θέση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και δεν μασάει τα λόγια του ο κ. Βορριάς, χρησιμοποιώντας ακόμα και σκληρές εκφράσεις, για να επισημάνει «τους αποκλεισμούς, τις απορρίψεις και την υποβάθμιση στελεχών της Συμμαχίας, παρόλο που η τελευταία συνεισέφερε στήριξη, σημαντική συμμετοχή στην εκπόνηση όλου του σχεδιασμού, στελέχωση του ψηφοδελτίου αλλά και την υπεροχή της οργανωτικά- στελεχιακά-πολιτικά». Επιπλέον κάνει σαφή αναφορά σε κατευθυνόμενη σταυροδοσία, σε σκληρές σταλινικές μεθόδους, σε πρακτικές αποκλεισμού που αντιβαίνουν στο νέο ήθος και διακηρύσσει την πεποίθησή
του πως η Νέα Πνοή- της οποίας τον επικεφαλής Π. Μπιτάκο συνεχίζει να θεωρεί «ό, τι σημαντικότερο και ουσιαστικότερο στο Δήμο Διονύσου» – θα φυλλορροήσει σε ελάχιστο διάστημα γιατί η παράταξη αυτή δεν έχει κανένα συνεκτικό ιστό που να την ενώνει. Μονόδρομος για την
αντιστροφή αυτής της κατάστασης είναι, σύμφωνα με τον κ. Βορριά, η οργάνωση της Νέας Πνοής και η λειτουργία της με πρότυπα και κανονισμούς.

Βίαιος απογαλακτισμός;
Η απάντηση του κ. Μπιτάκου, λίγες ημέρες αργότερα είναι αποκαλυπτική:   Ευχαριστεί μεν τη Συμμαχία για την υποστήριξη και τη βοήθεια.  Αλλά βάζει σαφή διαχωριστική γραμμή αναφορικά με όσα προσάπτει στη Νέα Πνοή και τις πρακτικές της «ο άνθρωπος που τον μύησε στην τοπική αυτοδιοίκηση»: «Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δημόσια ή μη σε ζητήματα που αφορούν τη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ», εκφράζει προσωπικές απόψεις και αναλύσεις και είναι σεβαστή, έως του σημείου που δεν προσβάλλει συνεργάτες και μέλη της δημοτικής μας κίνησης”, τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Ενώ λίγο παρακάτω, περνάει με τη σειρά του στην επίθεση:
Ίσως μεταξύ των μελών της «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ» να μην υπάρχει κανένας κομματικός ή οικονομικός συνεκτικός δεσμός, αλλά είναι βέβαιο ότι μας ενώνει κάτι πιο ισχυρό και αληθινό. Η αγάπη για τις περιοχές στις οποίες ζούμε και η θέληση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Μέσα σε τρεις μήνες καταφέραμε πολλά και θα συνεχίσουμε να  οραματιζόμαστε τον Δήμο που μας αξίζει. Μακριά από αγκυλώσεις,  κομματικές νοοτροπίες μιας άλλης εποχής και ανούσιες αναλύσεις”. 

Ας σημειωθεί εδώ πως στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συσχετισμοί εντός της δημοτικής ομάδας είναι υπέρ της Νέας Πνοής με 3 στους 4 δημοτικούς συμβούλους, ενώ αντιθέτως στα Τοπικά Συμβούλια  την υπεροχή έχει η Συμμαχία για τον Πολίτη (5 στους 7).

Πάντως στην πρόσφατη (Τετάρτη 25 Ιουνίου) μετεκλογική συνάντηση των μελών της Νέας Πνοής- στην οποία, σημειωτέον, δεν θίχτηκε καθόλου η παραπάνω… αλληλογραφία-, ανακοινώθηκε πως η Συμμαχία με επιστολή της ζητάει τη διευκρίνιση των όρων συνεργασίας ανάμεσα στις δυο παρατάξεις, κάτι που αποφασίστηκε να γίνει αφού διαμορφωθεί και εγκριθεί το καταστατικό της Νέας Πνοής, στα τέλη Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου