Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η δημοτική αρχή εμπαίζει τους πολίτες του Αγίου Στεφάνου


Με αφορμή τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Διονύσου (28.05.2013), η πρώην σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Αγίου Στεφάνου κα Πολυχρονοπούλου-Ντούντα Χρυσούλα έκανε την παρακάτω δήλωση:

Στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Μαΐου 2013, ήρθαν για συζήτηση 2 σοβαρά θέματα για την πόλη του Αγίου Στεφάνου: η αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ και η αγορά χώρου για νέο νεκροταφείο. Κι εδώ αποδείχθηκε άλλη μια φορά η προχειρότητα της δημοτικής αρχής. Στο μεν θέμα του ΤΥΠΕΤ, δεν υπήρχε καμιά απολύτως εισήγηση-πρόταση από μέρους της. Στο δε θέμα του νέου νεκροταφείου, εισηγούνταν πάλι με πρόχειρο τρόπο την αγορά μόλις 6 στρεμμάτων από τα 21 που απαιτούνται. Και στις δυο περιπτώσεις αγνοήθηκε όλη εκείνη η σοβαρή προεργασία, που είχε γίνει από τον δήμο Αγίου Στεφάνου την 4ετία 2007-2010.

2,5 χρόνια τώρα, επιδεινώνονται τα προβλήματα της καθημερινότητας και χειροτερεύει η ζωή στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της αδιαφορίας, της απραξίας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής Διονύσου.

Οι Ενεργοί Πολίτες Διονύσου, με αίσθημα ευθύνης και χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση, αναδεικνύουμε σήμερα μερικά από τα πιο σοβαρά και επείγοντα προβλήματα της πόλης του Αγίου Στεφάνου και προτείνουμε συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις.

1. Αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ προς όφελος των δημοτών για τη δημιουργία Διοικητικού Κέντρου, αξιοποιώντας πλήρως τη σχετική προεργασία που είχε ολοκληρώσει η δήμος Αγίου Στεφάνου με
·        την οριστικοποίηση από την Πολεοδομία των όρων δόμησης
·        την αρχιτεκτονική προμελέτη
·        την προέγκριση τραπεζικής δανειοδότησης

2. Δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Δημοκρατίας, που θα ανακουφίσει σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα, με την αξιοποίηση της μελέτης που υπάρχει έτοιμη για δημοπράτηση.

3.  Συστηματική ανάδειξη και διεκδίκηση του μεγάλου προβλήματος των ορίων του οικισμού, της αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής  και του Πευκόφυτου.

4.  Συστηματοποίηση των προσπαθειών για την ίδρυση νέου κοιμητηρίου, που το 2010 βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο έγκρισης των προμελετών από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

5. Άμεση έναρξη εργασιών αξιοποίησης του ιδιόκτητου δημοτικού κτιρίου  στα όρια Αγίου Στεφάνου – Κρυονερίου, μέσω εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων του ΟΣΚ, για τη λειτουργία του Τεχνολογικού Λυκείου και του ΙΕΚ. .

6. Συστηματοποίηση των κατάλληλων ενεργειών για λύση στο Οικοδομικό Τετράγωνο 32 στη Λεωφόρο Τραπεζούντος, που ανήκει στο δήμο και προορίζεται από τον ΟΣΚ για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος.

7. Υιοθέτηση συγκεκριμένου προγράμματος αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού στις γειτονιές που το έχουν άμεση ανάγκη.

8.  Υιοθέτηση συγκεκριμένου προγράμματος διαρκούς αποκατάστασης φθορών στο δίκτυο οδοποιίας, με αποτέλεσμα την απαράδεκτη εικόνα και συνεχείς κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.

9. Υιοθέτηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ανακατασκευής των ιδιαίτερα προβληματικών δρόμων.

10. Άμεση επαναφορά των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας στα προβλεπόμενα, για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των δημοτών.

11. Τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, γιατί προκύπτουν πολύ σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγιεινής ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.

12. Τακτική αποκομιδή των κλαδιών, γιατί η συσσώρευση τους στους δρόμους αποτελεί πηγή κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιάς.


Διόνυσος, 29.05.2013              



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου