Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο λόγος περί δεοντολογίας στο Διόνυσο …



Ο σεβασμός της αλήθειας και του δικαιώματος του πολίτη για αντικειμενική, ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση αποτελεί υποχρέωση όλων των Μέσων και των λειτουργών των.
Τα Μ.Μ.Ε. μεριμνούν ώστε να μη δημοσιεύονται ανακριβείς, παραπλανητικές, φανταστικές ή διαστρεβλωτικές της αλήθειας ειδήσεις, πληροφορίες ή σχόλια.
Τα Μ.Μ.Ε. ενώ έχουν δικαίωμα να προβαίνουν σε αναλύσεις και να υποστηρίζουν συγκεκριμένες θέσεις, εν τούτοις θα πρέπει να καθιστούν σαφή τη διάκριση μεταξύ γεγονότος και ερμηνείας, σχολίου ή εικασίας.  (από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας)

Αυτά στη θεωρία. Στην πράξη όμως; Τα συμπεράσματα δικά σας…

1. Ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου, 25 Ιούν 2016 (αποσπάσματα):
Την προχθεσινή άκαρπη συνεδρίαση για την εκλογή του Προέδρου Δ.Σ. ακολούθησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, στην οποία σταθερά συμμετείχαν λιγότερα από τα μισά μέλη της. Στη διάρκειά της θα ανέμενε ίσως κάποιος να αναζητηθούν οι αιτίες εκείνες που οδήγησαν 4 δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Αρχής να διαφοροποιήσουν την ψήφο τους, να αποδοκιμάσουν την υποψηφιότητα Μπάση και να οδηγήσουν στη διεξαγωγή νέας ειδικής συνεδρίασης, εν μέσω κλίματος καχυποψίας και υπονοιών μεταξύ των- θεωρητικά- συνοδοιπόρων στη διοίκηση του Δήμου.

Αντ’ αυτού η συζήτηση- σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου- περιελάμβανε “αίμα και δάκρυα”, στοχοποίηση πρώην και νυν στελεχών της Διοίκησης και κυρίως αναζήτηση της ταυτότητας των 4 “ανταρτών”. Ίσως μάλιστα σημάνει την αποχώρηση από το συνδυασμό της πλειοψηφίας της Π. Ταουξή, εντεταλμένης σήμερα στην Πολεοδομία και από τα ιδρυτικά στελέχη του κορμού της Δημοτικής Αρχής.

Η αυριανή συνεδρίαση είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγήσει- με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- στην εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άλλο τόσο βέβαιο είναι πως η παράταξη της Διοίκησης θα βγει βαρύτατα τραυματισμένη από την όλη διαδικασία. Όχι τόσο από την ενδεχόμενη παραίτηση Ταουξή- εξάλλου, ουδείς αναντικατάστατος- όσο από την επίδειξη απίστευτης και πεισματικής τυφλότητας και στρουθοκαμηλισμού μπροστά στις αιτίες που την οδήγησαν να μετράει, 22 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, απώλειες, δυσαρέσκειες, εντάσεις και απόλυτη έλλειψη συνοχής.

2. Ανάρτηση του blog  Διονυσοσκουφίτσα, Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Σύμφωνα με σοβαρές πληροφορίες, ανεξαρτητοποιείται η δημοτική σύμβουλος Πόππη Ταουξή.
Προηγήθηκε μια θυελλώδης συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας των Ανοικτών Οριζόντων την Πέμπτη το βράδυ. Εκεί, ο Ζαμάνης και οι Αυλικοί του επιδόθηκαν σε "κυνήγι μαγισσών" για την αποτυχία της εκλογής του Μπάση ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως διέρρευσε, ο Ζαμάνης προσπάθησε - κατά την προσφιλή του τακτική - να μην μιλήσει συγκεκριμένα και αναζήτησε 'αποδιοπομπαίο τράγο' στο πρόσωπο της ανεξάρτητης τοπικής συμβούλου Β. Κάουλα, αναφερόμενος απαξιωτικά στο παρακάτω σχόλιό της στο Facebook:

Τέσσερα άτομα της διοικούσας παράταξης απέδειξαν χτες ότι σέβονται τον εαυτό τους και το Δημοτικό Συμβούλιο, μην επικροτώντας την εντελώς ακατάλληλη υποψηφιότητα του κατά τα λοιπά συμπαθέστατου κ. Μπάση για την προεδρία! Σε αντίθεση με το Δήμαρχο!

Η Ταουξή όμως τον ρώτησε γιατί ασχολείται ακόμα με την Κάουλα και αφήνει ασχολίαστα τα βοθρολύματα της "Φωνής". Και διάβασε μπροστά σ' όλους τα τελευταία (εμετικά) σχόλια που την αφορούσαν και υποδείκνυαν την απομάκρυνσή της. Αυτά φάνηκαν μάλλον διασκεδαστικά στις Πέππα και Ντούντα που γέλασαν, με αποτέλεσμα η Ταουξή να 'καρφώσει' την Πέππα ότι ξέρει πολύ καλά ποιος γράφει στη "Φωνή" και να ακολουθήσουν σκηνές υστερίας από την "νταντά".

Ο Ζαμάνης προσπαθώντας (προνομιακά αλλά και αδέξια) να υπερασπίσει την Πέππα, απευθύνθηκε στην Ταουξή και της είπε: "Τώρα που την έκανες τη μ....... σου, πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη", με αποτέλεσμα εκείνη να τον στείλει "για φρέσκα".... 

Η ανεξαρτητοποίηση Ταουξή αναμένεται - σύμφωνα με τις πληροφορίες - αύριο στην επαναληπτική συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου ή την Δευτέρα. Το πουλόβερ έχει αρχίσει και ξηλώνεται για τα καλά! 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου