Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΣυριζΑνελ, αδειάστε μας τη γωνιά και γρήγορα!

Το σκίτσο είναι  του  Δημήτρη Χαντζόπουλου

Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα της χώρας μπήκε για τα καλά στην ημερήσια διάταξη της δημόσιας συζήτησης και σ΄ αυτό καταλυτικός ήταν ο ρόλος της πρωτοβουλίας  «Παραιτηθείτε».

Το βασικό ερώτημα είναι: πρέπει να παραιτηθούν;  Όσοι συμφωνούν σ΄ αυτό το αίτημα, έχουν το αναφαίρετο συνταγματικό-δημοκρατικό δικαίωμα να παλεύουν για την πραγμάτωση του, όπως οι ίδιοι επιλέγουν. Η ταραχή των κυβερνώντων μπροστά στην πρωτοβουλία  «Παραιτηθείτε»  δείχνει βαθύτατα αντιδημοκρατικό πρόσωπο και τρόμο στις επερχόμενες εξελίξεις, που δείχνουν να τους ξεπερνούν.

Είναι κατανοητό πλέον από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ότι, αυτό το συνονθύλευμα που καμώνεται πως κυβερνά, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας. Και κάθε μέρα που περνά σωρεύει νέα προβλήματα με μια πολιτική που δεν ανοίγει το δρόμο για την έξοδο από τα Μνημόνια. Ίσια-ίσια που μας βάζει βαθύτερα σ΄ αυτά.

Η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης είναι όμως η χαρά των δανειστών. Κρατιέται στην εξουσία κυριολεκτικά μόνο και μόνο χάρις στην εύνοια τους και για όσο χρονικό διάστημα εκτελούν πρόθυμα το ρόλο αυτό.

Παρατηρώντας προσεκτικά τις διαδικασίες της πρώτης αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου των ΣυριζΑνελ αλλά και τα 15 προαπαιτούμενα που μας κοινοποιήθηκαν ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου, διαπιστώνεις ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση είναι ο τέλειος ορισμός του  Yes Man στις σύγχρονες συνθήκες. 

Οι 7.500 σελίδες των μέτρων για να απελευθερωθεί η πρώτη υποδόση στάλθηκε αρμοδίως στην ελληνική κυβέρνηση, που την παρέδωσε –όπως αποκαλύφθηκε- για επεξεργασία σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Α, ήρθε μετά και στη … Βουλή για επικύρωση. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται εκατέρωθεν, πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Λίγο ακόμη και θα φιγουράρουμε στην ευρωπαϊκή σκηνή σαν:  Κρατίδιο Ελλάς, όπως Ρηνανία – Βεστφαλία

Για τους πολίτες δεν μπορεί να υπάρχει δίλημμα. Η απομάκρυνση των ΣυριζΑνελ από την κυβέρνηση αποτελεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα. Αρκετοί, από διαφορετικές αφετηρίες, ρωτάνε: Και μετά τι; Άλλοι προχωρούν ένα βήμα παρακάτω και μας απειλούν, δηλαδή «θέλετε να έρθει ο Μητσοτάκης»;  Προσπαθούν έτσι να εγκλωβίσουν τη συζήτηση σε έναν ψεύτικο διπολισμό, κατάλοιπο του ένδοξου παρελθόντος όπου κυριαρχούσε το  δίλημμα δεξιά - αντιδεξιά. Ή έναν διπολισμό αναπαλαιωμένο στις σημερινές συνθήκες του στυλ, κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα οι μεν και κυβέρνηση με κορμό τη  ΝΔ οι δε…

Το εθνικό συμφέρον απαιτεί το σχηματισμό από την παρούσα Βουλή κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και ορίζοντα τριετίας. Το διακύβευμα είναι, μια άλλη πορεία Ανάπτυξης της χώρας, έξω από τα Μνημόνια. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες, τόσο το καλύτερο γιαυτούς. Αλλιώς, θα καταρρεύσουν με οδυνηρό τρόπο, με πάταγο, συμπαρασύροντας όμως στην πτώση και τη χώρα…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου