Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Σκοτεινές πλευρές του δημοτικού σκηνικού στο Διόνυσο

Αναδημοσίευση από-  http://dionysoskoufitsa.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html#comment-form
Σχολιάζει-  The insider

1.  Ο Καλαφατέλης με την ένσταση που έκανε για να ακυρωθεί η εκλογή/συγκρότηση των Σχολικών Επιτροπών πήγε στην Τράπεζα και απαίτησε από το Διευθυντή να μην επιτρέψει συναλλαγές (αυτό έγινε μπροστά σε μάρτυρες). Έτσι, για να μείνουν απλήρωτες οι καθαρίστριες και χωρίς χρήματα τα Σχολεία.
Ευτυχώς, ο δήμαρχος αντέδρασε γρήγορα, συνεννοήθηκε με τον Διευθυντή της Τράπεζας, επικράτησε η λογική και η αθλιότητα έπεσε στο κενό. Και οι Σχολικές λειτουργούν κανονικά και πληρώνουν.

2.  Με μια απλή επιστολή-πρόσκληση σε βιομηχανίες της περιοχής του Διονύσου "ανακαλύφθηκαν " 70.000 αδήλωτα τετραγωνικά. Οι ιδιοκτήτες -από σήμερα- θα πληρώνουν τα τέλη που τους αναλογούν και ο δήμος θα εισπράττει έσοδα που του ανήκουν. Επί πλέον, θα καταλογιστούν και αναδρομικές οφειλές. Και η προσέλευση ιδιοκτητών συνεχίζεται...
Και όταν παρέλθει εύλογος χρόνος, για όσους δεν προσέλθουν, θα κινηθεί διαδικασία αυτοψιών. Και αυτό είναι γραμμένο στην επιστολή - πρόσκληση.
Ο Καλαφατέλης, τόσα χρόνια δήμαρχος, που "όργωνε" καθημερινά τον τόπο δεν ήξερε, δεν γνώριζε, δεν έβλεπε, δεν ρώταγε και ο δήμος ζημιωνόταν με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ.

3.  Το μεγάλο party στο Θέσπη βγήκε στο φως. Μικρά-μικρά μαγαζάκια παντού. Έσοδα "μαύρα", συνδρομές χωρίς αποδείξεις, έργα και προμήθειες με παράτυπες/παράνομες διαδικασίες, ιδιώτες (άτομα και σύλλογοι) που λυμαίνονται εγκαταστάσεις και υποδομές με την προσωπική τους πελατεία. Και για όλα αυτά υπάρχουν στοιχεία. Μετρημένα. Τεκμηριωμένα. Αδιάσειστα.
Οι άνθρωποι της νέας διοίκησης τρέχουν και δεν φτάνουν. Είπαν να το κρατήσουν ανοιχτό το Νομικό Πρόσωπο για να μην ζημιωθούν οι ωφελούμενοι αλλά πού να φανταστούν το μέγεθος.
Κυκλοφορούν και χαρτάκια με παλιές οφειλές, χιλιάδες τα ευρώ, έχουν συζητηθεί και στο ΔΣ του Θέσπη. Και γυρεύουν τα λεφτά τους οι επαγγελματίες για έργα και προμήθειες του παρελθόντος χωρίς παραστατικά!!!
Αλλά τι λέω... Εδώ πλήρωναν οι τοπικές οργανώσεις "μαύρα" για κομματικές εκδηλώσεις σε Πολιτιστικά Κέντρα του δήμου!!! Δεν έχει όριο η αθλιότητα.
Και, τέλος, αληθεύει ότι δημοτικοί υπάλληλοι απασχολούνται στο Θέσπη με EXTRA αμοιβή τα απογεύματα;

4.  Με μια απλή κίνηση του δημάρχου μπήκε μια σχετική τάξη στην τροφοδοσία των καυσίμων στα οχήματα του δήμου. Όχι τίποτα σοβαρό, ούτε καμμιά υψηλή τεχνολογία. Απ΄λή πειτήρηση και έλεγχος. Κι αμέσως βγήκε λαυράκι. Καταγράφεται, ήδη, σημαντική ποσοστιαία μείωση στις καταναλώσεις.Τυχαίο; Δε νομίζω. Και έπεται συνέχεια.

5. Σύμφωνα με στοιχεία που ζήτησε και έχει στα χέρια του ο δήμαρχος υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στα κυβικά του νερού που προμηθεύει η ΕΥΔΑΠ στο δήμο και σε αυτά που ο δήμος καταλογίζει στους καταναλωτές. Μιλάμε για 10-12%. Θα μπορούσε να είναι διαρροές στο δίκτυο. Το παράδοξο είναι ότι στην περίπτωση του Κρυονερίου το ποσοστό εκτοξεύεται στο 35%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο δήμος ΠΛΗΡΩΝΕΙ στην ΕΥΔΑΠ για ποσότητες νερου που διαθέτει στην κατανάλωση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ. Να σημειώσετε αγαπητοί ότι το Κρυονέρι είναι η εξαίρεση και μάλιστα με δίκτυο ανακαινισμένο που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΙΑΡΡΟΩΝ.
Τι θα απαντήσει γι΄αυτό ο Καλαφατέλης;

6.  Ξέχασα την ΕΞΕΛΙΞΗ. Σωρεία πράξεων και παραλείψεων. Αυθαιρεσία στην τήρηση των ορθών πρακτικών. Καταπάτηση κάθε έννοιας δεοντολογίας. Είναι τέτοια η κατάσταση που ο νέος δήμαρχος έχει φρενάρει όλες τις διαδικασίες γιατί δεν βρίσκει ένα έστω ΣΤΑΘΕΡΟ και ΝΟΜΙΜΟ σημείο να στηριχθεί για να προχωρήσει. Τα στοιχεία υπάρχουν και ο έλεγχος προχωρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου