Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τ. Μπάσης: Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την Ενωτική Πρωτοβουλία

Αναδημοσίευση από την  Οδό  Διονύσου
www.odosdionysou.gr

Στα δυόμιση χρόνια που παρέμεινα στην Ενωτική Πρωτοβουλία σαν τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου διαπίστωνα συστηματικά την απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου μας. Οι διοικούντες αγνοούσαν αποφάσεις και προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν ομόφωνες.
Το επίπεδο παροχής υπηρεσιών από τον Δήμο Διονύσου προς τους κατοίκους της Δ.Κ. Διονύσου έχει υποβιβαστεί πάρα πολύ.
Οι φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων μας δεν αρκούν για να καλύψουν τα κενά που αφήνει η διοίκηση του Δήμου.
Παράδειγμα:  Δεν έγινε καμιά συντήρηση στον κλαδοφάγο  ο οποίος δούλεψε μόνο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των χειριστών του επί ένα και παραπάνω χρόνο. Λειτούργησε γιατί αυτοί (χωρίς να είναι υποχρεωμένοι ή αρμόδιοι) το συντήρησαν. Τώρα όμως που χρειάστηκαν ανταλλακτικά (τα οποία έχουν ζητηθεί εδώ και 7 μήνες) το μηχάνημα δεν λειτουργεί πια.
Τα μηχανήματά μας επίσης δεν έχουν συντηρηθεί. Δύο φορτηγά είναι ακινητοποιημένα. Το τρίτο φορτηγό βρίσκεται κάπου στον Άγιο Στέφανο χωρίς να γνωρίζουμε το αντικείμενο εργασίας του.
Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στην καθημερινότητα της Δημοτικής μας Κοινότητας. Δηλαδή βουνά από κλαδιά σε όλους τους δρόμους, δεκάδες λακκούβες. Ο χώρος του κλαδοφάγου έχει μετατραπεί σε χωματερή και σταθμό μεταφόρτωσης όλου του Δήμου. Και ενώ το μηχάνημα δεν λειτουργεί, συνεχίζουν να φθάνουν φορτηγά με σκουπίδια και κλαδιά από όλο τον Δήμο, παρόλη την άρνηση του Τοπικού Συμβουλίου να τα δεχτούν. Συνήθως ενημερωνόμαστε ότι  υπάρχει «άνωθεν εντολή».
 ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ: Υπάρχει μελέτη για την βελτιστοποίηση του εξοπλισμού των αντλιοστασίων, από την προηγούμενη διοίκηση. Επανειλημμένες οχλήσεις από εμάς (τους συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου) και άλλες τόσες υποσχέσεις από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για την βελτίωση του εξοπλισμού. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.
ΚΟΜΒΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΔΩΝΙΩΝ: Ξεκινάει το έργο από το 2011  και ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν και η μελέτη και τα χρήματα.
ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: Υπάρχει μελέτη για την διαμόρφωση, περίφραξη και δενδροφύτευση του χώρου . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τους κατοίκους για θέματα οδοποιίας όπως επί των οδών Μαγνησίας, Γούναρη κ.ά. από τις αρχές του 2011. Παρόλο που οι συζητήσεις  κατέληξαν σε κάποιες λύσεις, δεν πραγματοποιήθηκαν τα έργα που προτάθηκαν ούτε έγιναν οι σχετικές μελέτες.
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: Έχει αφεθεί στην τύχη του. Σοβαρά θέματα υγρασίας παρά τις υποσχέσεις δεν επιλύθηκαν. Ένα κτίριο 700 τ.μ., αφήνεται στην μοίρα του. Αυτή όμως είναι η περιουσία των δημοτών μας.
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ : Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τις θέσεις μας ζητάμε τρία συγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα υψίστης σημασίας (στις οδούς Δημοκρατίας, Μεσσηνίας και στη Ραπεντώσα). Είχαν μπει στα Τεχνικά Προγράμματα όλων των ετών. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ: Η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου είχε στόλο πυροσβεστικών οχημάτων καινούργιων και καλοσυντηρημένων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιοχές, όπως η Αναγέννηση, με δύσκολη πρόσβαση και μεγάλη επικινδυνότητα που δεν φυλάσσονται επαρκώς. Επανειλημμένα έχω απευθυνθεί στον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας και έχω τονίσει το πρόβλημα. Το καλύτερό μας μηχάνημα περιπολεί στο Κρυονέρι και όχι στον Διόνυσο (Τοπική Κοινότητα) ή έστω στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό δεν το λέω λόγω τοπικιστικής ευαισθησίας αλλά διότι με μεγάλο κόπο και συντονισμένες ενέργειες είχαμε καταφέρει, με δωρεές κ.λ.π. να αποκτήσουμε αυτό τον στόλο, για να προστατεύουμε το δάσος μας. Είναι κρίμα να προβλέπουμε, να εντοπίζουμε και να μην επιλύουμε τις εμφανείς δυσλειτουργίες.
Συμφωνούμε όλοι ότι είμαστε ένας ενιαίος δήμος. Συμφωνούμε όλοι ότι έπρεπε να γίνει ορθολογικότερη κατανομή του εξοπλισμού και του προσωπικού αλλά είναι πια σαφές ότι η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου έχει καταντήσει να είναι ο ζητιάνος  του Δήμου.
Και επειδή είμαστε Τοπικό Συμβούλιο, θα έπρεπε να είμαστε οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την καθημερινότητα στις γειτονιές μας.
Όλα αυτά τα χρόνια κατάλαβα ότι ούτε οικονομία επιτυγχάνεται, ούτε οι παρεχόμενες υπηρεσίες βελτιώνονται. Αντίθετα με την κεντρική διαχείριση (μέσα από τα γραφεία) χάνεται πολύτιμος χρόνος χωρίς συντονισμό. Και τελικά προσφέρουμε ΚΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ: Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιον σχεδιασμό (εάν υπάρχει) κλείνονται οι λακκούβες επιλεκτικά. Π.χ. Υπάρχουν δρόμοι που από τις 5 λακκούβες κλείνονται κάποιες και υπόλοιπες παραμένουν ως έχουν. Υπάρχουν δρόμοι που δεν έχουν πια άσφαλτο παρά μόνο λακκούβες.
Τα ατυχήματα είναι καθημερινά. Δύο έγιναν στην Ραπεντώσα σε διάστημα λίγων ημερών στην ίδια λακκούβα. Μία συμπολίτισσά μας έσπασε το πόδι της και ένας μοτοσικλετιστής έχασε την ισορροπία του πέφτοντας σε αυτήν και παραλίγο να τον παρασύρει το διερχόμενο λεωφορείο. Ένα άλλο πριν λίγους μήνες στην Καϊρη.
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: Για κάποιους μήνες ήταν κατανοητό να ανεχθούμε να παραμείνουν τα μπάζα της εκσκαφής (του γυμναστηρίου) σε  όμορη έκταση (Κοινόχρηστο Χώρο). Επειδή όμως έχουν καταπλακωθεί δεκάδες πεύκα. Επειδή, επίσης, αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν όλα αυτά τα κυβικά από μπάζα για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του γυμναστηρίου. Επειδή έχω υποβάλει σχετικό έγγραφο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει .
Απαιτούμε, άμεσα, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην πρότερη κατάστασή του .
Για όλους τους παραπάνω πρακτικούς  λόγους αλλά και για άλλους πολύ σημαντικούς που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων της διοίκησης. Επειδή άλλες υποσχέσεις είχαμε δώσει όταν διεκδικούσαμε τις εκλογές και αλλιώς συμπεριφέρθηκε μία συγκεκριμένη ομάδα, δίπλα στον Δήμαρχο, αδυνατώ να παραμείνω άλλο σε αυτή την Παράταξη και για αυτό δηλώνω ότι θα παραμείνω ανεξάρτητος Τοπικός Σύμβουλος συνεχίζοντας να εργάζομαι για τον Διόνυσο με όσες δυνάμεις μπορώ να διαθέσω.

17 Ιουλίου 2013

Τάσος Μπάσης του Ιωάννη
Ανεξάρτητος Τοπικός Σύμβουλος Διονύσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου