Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Για την Ελευθεροτυπία στο Διόνυσο, χωρίς υποκρισία και μισόλογα



Παραφράζοντας το Διονύση Σαββόπουλο- Σημαία από νάιλον
Πολλά ήταν τα ψέματα που είπατε ως εδώ
Ας πείτε και μια αλήθεια κι ας πέσει στο γιαλό

  1. Στις 30 Αυγούστου 2017, ο δημοτικός σύμβουλος και τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σπύρος Γιαννουλάτος στέλνει επιστολή στο Δήμαρχο Διονύσου. Ζητά να πληροφορηθεί αν το blog  Διόνυσος  Post είναι του Δήμου κι αν ναι, με τίνος απόφαση λειτουργεί. Αν όχι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμαρχος για να αφαιρεθεί το λογότυπο του δήμου από το εν λόγω blog και διωχθεί ο ιδιοκτήτης του για παραποίηση αρχής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

  1. Στις 5 Σεπτέμβρη 2017, ο Δήμαρχος Διονύσου απαντώντας στην επιστολή Γιαννουλάτου, ενημερώνει πως την ίδια ημέρα που παρέλαβε την καταγγελία του, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου έστειλε μήνυμα (αρ. πρωτ. 25556) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας του blog  Διόνυσος  Post, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας με τους υπευθύνους του. Με αυτό ζητούσε την άμεση αφαίρεση του λογότυπου του δήμου από την προμετωπίδα του blog, αλλιώς ο δήμος επιφυλασσόταν των νόμιμων δικαιωμάτων του. Τέλος, ενημέρωνε τον κ. Γιαννουλάτο πως λίγο μετά την αποστολή του μηνύματος, το λογότυπο αφαιρέθηκε.

  1. Στις  28 και 30 Αυγούστου 2017, υπήρξαν δυο δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής εφημερίδας  Οδός Διονύσου σχετικά με την επικοινωνιακή στρατηγική του δήμου Διονύσου, με άκρως απαξιωτικούς στα όρια της συκοφαντίας χαρακτηρισμούς και κραυγαλέα ανυπόστατους υπαινιγμούς σε βάρος της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου προσωπικά. Για όσους διαβάζουν συστηματικά την εν λόγω εφημερίδα, ξενίζει ιδιαίτερα το ύφος και η φρασεολογία των δυο αυτών δημοσιευμάτων.

  1. Την 1η Σεπτέμβρη 2017, ο Δήμαρχος Διονύσου με επιστολή του στη διαχειρίστρια της Οδού Διονύσου, αφού αναφέρεται στο χρονικό των δημοσιευμάτων της, στην επιστολή Γιαννουλάτου και στις ενέργειες του δήμου, ζητά να αποσυρθούν από την ιστοσελίδα της οι συκοφαντίες και προσβολές που στο όνομα δήθεν της Ελευθεροτυπίας εκτοξεύονται ανεξέλεγκτα στα δυο δημοσιεύματα. Σε αντίθετη περίπτωση, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα κινηθεί νομικά, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος της.

  1. Ακολουθεί στις 8/9/2017 μακροσκελής απάντηση από την διαχειρίστρια της Οδού Διονύσου  προς το Δήμαρχο Διονύσου. Σε αυτήν, εκτός των άλλων

-         διατυπώνει την πρωτοφανή απαίτηση να ασκείται από τον δήμο λογοκρισία (προληπτική και κατασταλτική) στο περιεχόμενο των αναρτήσεων του blog  Διόνυσος  Post
-         ποινικοποιεί τη διατύπωση γνώμης από στελέχη της δημοτικής αρχής για τα δημοσιεύματα του ανωτέρω blog
-         εγκαλεί τη δημοτική αρχή γιατί δεν ενεργοποίησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κα για τον  «συνετισμό» του εν λόγω blog, που δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις
-         παραλείπει να μας ενημερώσει όμως, αν όλα τα παραπάνω ισχύουν και για το άλλο  «γνωστό»  της blog, που από το 2011 μέχρι και σήμερα, ειδικεύεται αποκλειστικά – συστηματικά σε ανθρωποδιωκτικές πρακτικές για τις οποίες –κατά τα άλλα- εκδηλώνει την απέχθεια της
-         παραλείπει να μας ενημερώσει για τις πρακτικές σπίλωσης, λάσπης και χυδαιότητας στα social media των υποστηρικτών της
-         διατυπώνει την απορία της για την ενεργοποίηση ξανά μετά από 3 χρόνια του λογαριασμού των  Ανοιχτών Οριζόντων στο facebook (!!!)
O tempora, o mores

  1. Στις 16 Νοεμβρίου 2017, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου γνωμοδοτεί ότι, στοιχειοθετείται – νομιμοποιείται η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θεωρεί ενδεδειγμένη για την προστασία των όποιων θιγομένων δικαιωμάτων του.

  1. Στο πλαίσιο αυτό, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφασίζει την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς και αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση του Δήμου.

To blog  Ενεργός Πολίτης, στα 4,5 χρόνια της παρουσίας του, έχει δώσει απτά δείγματα γραφής και σταθερής προσήλωσης σε αρχές και αισθητική, κόντρα στο λαϊκισμό και τη χυδαιότητα από όπου κι αν προέρχονται. Όχι επιλεκτικά και μονομερώς, ανάλογα με το πώς φυσάει ο άνεμος.
Δικαιούται, συνεπώς, δια να ομιλεί!
Απευθύνει, λοιπόν, ξανά Έκκληση. Τα σπαθιά στα θηκάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου