Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Το Ελεγκτικό Συνέδριο εξετάζει το σκάνδαλο των Νερών του Κρυονερίου

Στην τελική ευθεία δικαστικής διερεύνησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπαίνει το σκάνδαλο της παράνομης εμπορίας πόσιμου νερού στην Κοινότητα Κρυονερίου, κατά  την περίοδο πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Η αρμόδια δικαστική λειτουργός κ. Δημητρακοπούλου σε επικοινωνία που είχε στην αρχή της εβδομάδας με τη διοίκηση του Δήμου Διονύσου, αφού ζήτησε ορισμένες συμπληρωματικές πληροφορίες, ανακοίνωσε επισήμως πως ο ογκώδης φάκελος με ολόκληρο το αρχείο ενταλμάτων και παραστατικών της Κοινότητας Κρυονερίου  εξετάζεται ήδη ενδελεχώς.

Μέχρι πρότινος υπήρχε πρόβλημα στη στελέχωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ανέφερε συγκεκριμένα η κ Δημητρακοπούλου, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η καθυστέρηση. Όμως, το τελευταίο χρονικό διάστημα  βρέθηκε λύση όσον αφορά την επάρκεια του προσωπικού, οπότε η ομαλή λειτουργία του Ανώτατου Δικαστηρίου, που ασχολείται με οικονομικά εγκλήματα, βαίνει προς πλήρη αποκατάσταση.

Το σκάνδαλο των νερών, που έβγαλε στην επιφάνεια ο ίδιος ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης με σειρά δελτίων Τύπου της παράταξής του «Ανοικτοί Ορίζοντες», συνοδευόμενα μάλιστα με τα ανάλογα, …εύγλωττα παραστατικά, αποκαλύφτηκε κατόπιν καταγγελίας πολίτη, ο οποίος με ιδιαίτερη επιμέλεια, αφού αποδεικνύει με στοιχεία κι ακλόνητα επιχειρήματα το αξιόποινο σειράς πράξεων και παραλείψεων,  προχωράει στον ακριβή υπολογισμό της ζημιάς, την οποία υπέστη το ελληνικό δημόσιο (εν προκειμένω, η Κοινότητα Κρυονερίου και η ΕΥΔΑΠ). Το ποσόν, όπως ήδη έχει αναφερθεί πολλάκις, πλησιάζει τις 500.000 ευρώ.

ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ

Λεπτομέρεια με σημασία: Καταγγελία έχει γίνει και προς τη ΔΕΗ, η οποία επίσης ερευνά το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που υπέστη, δεδομένου ότι για διάστημα  έξι χρόνων, ίσως και περισσότερο (από την αρχή της δεκαετίας του 2000 έως το 2008),  η Κοινότητα Κρυονερίου πλήρωνε το ηλεκτρικό ρεύμα της …αμαρτωλής γεώτρησης με μειωμένο τιμολόγιο, αγροτικό. Για άντληση πχ 200.000 και άνω κυβικών πόσιμου νερού πλήρωνε περί τις 85.000 ευρώ ετησίως.

 Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για το συγκεκριμένο έργο επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αν υπολογιστεί με το κανονικό τιμολόγιο, μπορεί να βγάλει ως λογιστικό αποτέλεσμα, ποσόν διπλάσιο ή και τριπλάσιο του προαναφερόμενου. Στην καλύτερη, με άλλα λόγια, περίπτωση, μπορεί να προκύψει διαφορά της τάξης των 200.000 ευρώ ή και παραπάνω.

Η μέτρηση της κατανάλωσης με μειωμένο, αγροτικό τιμολόγιο, αποδεικνύεται στην εν λόγω καταγγελία ότι είναι παράνομη, δεδομένου πως το οικόπεδο (αγροτεμάχιο, υποτίθεται, στο οποίο καλλιεργούσε η Κοινότητα Κρυονερίου-μισθώτρια του χώρου   …οπωροκηπευτικά, κλπ.)  είναι μόλις 600 τ.μ. Που πήγαινε επομένως τόσο μεγάλη ποσότητα νερού (πάνω από 200.000 κυβικά ετησίως);

Αναδημοσίευση από-  https://dionysospost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου