Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Eυρωβαρόμετρο: Οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται κυβέρνηση, κόμματα, ΕΕ.

Οι πιο απαισιόδοξοι πολίτες της ΕΕ όσον αφορά την οικονομία, την ανεργία αλλά και τις προοπτικές του νοικοκυριού τους είναι οι Έλληνες σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για το Νοέμβριο. Oπως αναφέρει η Nαυτεμπορική οι Ελληνες δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, ωστόσο, στη μεγάλη τους πλειονότητα παραμένουν προσηλωμένοι στο ευρώ.

Στην ερώτηση για το πώς βλέπουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες, το 8% απαντά ότι θα είναι καλύτερη, το 64%  εκτιμά ότι θα είναι χειρότερη και το 30% προβλέπει στασιμότητα.

Επτά στους δέκα χαρακτηρίζουν από κακή έως πολύ κακή την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, ενώ το  48%   προβλέπει επιδείνωση το επόμενο 12μηνο και το   7%   πιστεύει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Για την απασχόληση τους επόμενους 12 μήνες στην Ελλάδα, το  7%  αναμένει βελτίωση ενώ το  64% επιδείνωση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο το 1%  των Ελλήνων χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση της απασχόλησης καλή και το  99%  κακή.

Στην ερώτηση προς ποια κατεύθυνση πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα, το  4%  απάντησε στην καλή και το  92%  στην κακή, ενώ στην ερώτηση πώς πάνε τα πράγματα στην Ευρώπη το  29%  των Ελλήνων απάντησε καλά και το  56%  προς την κακή κατεύθυνση.

Τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες είναι κατά σειρά τα εξής: το  66%  κατατάσσει πρώτη την ανεργία, το  40%  την οικονομία και το  26%  το δημόσιο χρέος.

Η προσήλωση των Ελλήνων στο ευρώ παραμένει υψηλή, με το  68%  των ερωτηθέντων να τάσσεται υπέρ του ενιαίου νομίσματος, ποσοστό ψηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε.  (58%), ενώ το  30% τάσσεται κατά  (36% στην Ε.Ε.).

Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση υποχώρησε κατά 2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση με αποτέλεσμα να κυμανθεί μόλις στο 9%, ενώ το  90%  των ερωτηθέντων δεν έχει εμπιστοσύνη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των πολιτών που δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αυξήθηκε 2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και βρίσκεται στο ψηλότερο ιστορικό του σημείο.

Για τα πολιτικά κόμματα: Το  93%  των ερωτηθέντων δεν τα εμπιστεύεται, ενώ μόλις  το  6%   απαντά θετικά.
Στη Βουλή έχει εμπιστοσύνη μόνο το  12%  των Ελλήνων.
Στη Δικαιοσύνη το  52%.
Στο Δημόσιο το  23%.
Στην Αστυνομία το  66%.
Στον Στρατό το  79%.
Μόνο το  20%  των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην Ε.Ε., ενώ το  78%  απάντησε αρνητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου