Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Παπαχελάς:Μας οδηγούν στη δραχμή! Βελούδινο διαζύγιο με Ευρωζώνη με ευθύνη της Αθήνας...

Του Αλέξη  Παπαχελά από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,
 http://thecaller.gr

Οταν τελειώσει το καλοκαίρι, αυτή η κυβέρνηση θα έλθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και την απύθμενη οργή των πολιτών. Τίποτα δεν θα το σταματήσει αυτό, ούτε η μανιώδης προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης με κάθε μέσο. Μαζί με όποιον άλλο δαίμονα κατασκεύασαν, θα βρεθούν στο στόχαστρο, θα γευθούν το δηλητήριο με το οποίο πότισαν τα μυαλά των πολιτών.

Απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας ακούγεται μονότονα η ίδια κουβέντα: «Αυτή η συνταγή με φόρους και εισφορές δεν βγαίνει». Τα υπολείμματα της μεσαίας τάξης βλέπουν μπροστά τους το φάσμα της χρεοκοπίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες το ίδιο. Κανείς, μα κανείς, δεν σχεδιάζει να επενδύσει με τόσο μεγάλο κόστος και τη διαρκή αβεβαιότητα ενός παράλογου κυνηγητού από το ελληνικό κράτος. Ισως η εξαίρεση να είναι κάποια υπερδύναμη που υπηρετεί στρατηγικούς στόχους και απαιτεί ειδικό καθεστώς για να ρισκάρει τα χρήματά της. Αλλος αποκλείεται.

Σε όλη την Ελλάδα βασιλεύει και πάλι το «μαύρο». Και το χειρότερο; Αποενοχοποιήθηκε ένα τμήμα της κοινής γνώμης που ήταν το μόνο που αντιστεκόταν σε αυτήν την παλιά συνήθεια. Τώρα δεν προλαβαίνει να ακούσει την ερώτηση «200 ευρώ ή 154;» και δίνει την απάντηση χωρίς τύψεις. Τον κόσμο εξοργίζει ακόμη ότι οι υπηρεσίες που λαμβάνει ως αντάλλαγμα για τους τρελούς φόρους καταρρέουν με ραγδαίο ρυθμό, λόγω διαχειριστικής ανεπάρκειας.Ολα αυτά θα φουντώσουν σε λίγους μήνες. Οι πολίτες που έχουν ακόμη την ψυχραιμία να αναλύουν τα πράγματα θα καταλάβουν ότι αυτό συμβαίνει όταν έχεις μια χώρα με ευρώ να κυβερνάται με δραχμικό τρόπο. Οι υπόλοιποι, και είναι οι περισσότεροι, θα αρχίσουν να σκέπτονται και πάλι τη δραχμή και τη χρεοκοπία ως λύση. Αν κρατήσει πολύ αυτό το επεισόδιο, η Ελλάδα θα λουμπενοποιείται και ουκρανοποιείται ταυτόχρονα. Είχαμε μπει σε αυτόν τον δρόμο λόγω της σαπίλας ενός τμήματος του ελληνικού κατεστημένου, τώρα πάμε προς αυτή την κατεύθυνση πιο γρήγορα. Οποιος μπορεί να βρει την τύχη του εκτός συνόρων θα το κάνει.

Και στο τέλος του επεισοδίου, ο κ. Σόιμπλε θα χαμογελάει με νόημα καθώς θα βλέπει να δικαιώνεται με τον πιο μακιαβελικό τρόπο. Το αίτημα για ένα βελούδινο διαζύγιο Ελλάδας – Ευρωζώνης θα προέρχεται από την Αθήνα, που πήρε την ευθύνη της καταστροφικής συνταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου