Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Συνέντευξη του νέου Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη

Αναδημοσίευση  από την ηλεκτρονική εφημερίδα-   www.voreini.gr

  Διονύσης Ζαμάνης «θα προσθέσουμε και δεν θα αφαιρέσουμε…»


  Η πρώτη αποκλειστική μετεκλογική συνέντευξη του Διονύση Ζαμάνη στη «ΒΟΡΕΙΝΗ» και το «edionysos.gr»

  «έτσι θα διοικήσουμε το δήμο»

  Ο νέος δήμαρχος Διονύσου ανοίγει τα  χαρτιά του και μιλά για όλα στο Νίκο Παπαδόπουλο και τον Πέτρο  Πετρόπουλο-«θα προσθέσουμε και δεν θα αφαιρέσουμε» δηλώνει-τι λέει για  τα νομικά πρόσωπα του δήμου, το οικιστικό, την αξιοποίηση της «εξέλιξη  α.ε.» , την επικείμενη συνεργασία του δήμου με πανεπιστήμια και  ερευνητικά κέντρα, τα σχολεία, το δημοτικό συμβούλιο, τους ενεργούς  πολίτες, τις προμήθειες και τους εργολάβους…
  Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:  «ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η  ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ» 

  «Απομένουν μερικές εβδομάδες μέχρι να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου και είναι  αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει εγκαίρως να  προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν. Κάποια από αυτά έχουν ήδη  δρομολογηθεί. Σε κάποια άλλα βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Είμαστε, όμως,
  αισιόδοξοι ότι η αλλαγή διοίκησης θα είναι ομαλή και δεν θα υπάρξουν  αναταράξεις ή προβλήματα για τη λειτουργία του Δήμου.


  Στο χρονικό διάστημα από τις εκλογές μέχρι σήμερα, γίναμε δέκτες  πληροφοριών που σχετίζονται με τα προβλήματα που πρόκειται να  αντιμετωπίσουμε με το «καλημέρα». Στο πλαίσιο αυτό συναντηθήκαμε, οι  συνεργάτες μου και εγώ, με τους περισσότερους υπηρεσιακούς παράγοντες
  του Δήμου, κυρίως Διευθυντές Υπηρεσιών.


  Επίσης, στο πλαίσιο μίας πρώτης συνάντησής μας με τον κο Καλαφατέλη,  ενημερωθήκαμε προφορικά για κάποια θέματα. Όμως, ζητήσαμε και επίσημη  έγγραφη ενημέρωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή, για την οποία έχει  δεσμευθεί ο απερχόμενος δήμαρχος, με δήλωσή του στο τελευταίο Δημοτικό  Συμβούλιο. Για παράδειγμα, εκκρεμεί λίστα με τα προγραμματιζόμενα ή υπό  εξέλιξη έργα του Δήμου, έτσι ώστε να έχουμε μία πλήρη εικόνα για το τι  θα αντιμετωπίσουμε και να μπορούμε έγκαιρα και αποτελεσματικά να  παρέμβουμε εκεί όπου απαιτείται».

  «ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ» 

  «Όπως είδατε, εμείς από την πλευρά μας, ως νέα δημοτική αρχή, ανακοινώσαμε  έγκαιρα τους δημοτικούς συμβούλους που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης με  την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, ώστε να έχουν τον απαραίτητο  χρόνο για να προετοιμαστούν. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν το Δήμο.

  Για τη διοίκηση του δήμου θα αξιοποιηθούν, επίσης, εντεταλμένοι δημοτικοί  σύμβουλοι με ειδικές αρμοδιότητες απολύτως ουσιαστικές και όχι στα  χαρτιά.

  Θα πρέπει να λάβουμε όλοι μας υπόψη ότι η πενταετής διάρκεια της δημοτικής περιόδου επιτρέπει και, ενδεχομένως, απαιτεί την εναλλαγή προσώπων και  την παράδοση/παραλαβή της σκυτάλης.

  Όλοι οι υποψήφιοι των «Ανοιχτών Οριζόντων» συμμετείχαν στον προεκλογικό  αγώνα ενεργά και αποτελεσματικά και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν με  την ίδια σπουδή και την ίδια ένταση. Και θα έχουν την ευκαιρία να  προσφέρουν στο Δήμο.

  Αυτό στο οποίο θα επιμείνουμε είναι η αλλαγή στη νοοτροπία και τις  πρακτικές. Ο Δήμος άλλαξε σελίδα γιατί γύρισε την πλάτη στα φαινόμενα  μικροπολιτικής συναλλαγής. Και εμείς δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω  από όσα έχουμε εξαγγείλει και έχουμε δεσμευθεί. Με ιδιαίτερη έμφαση στα
  ζητήματα χρηστής διο-ίκησης και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».


  ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: «ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ  «ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ», ΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ Η «ΕΣΤΙΑ». ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ…»

  «Τα Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Διονύσου λειτουργούν ως οιονεί Ν.Π.Δ.Δ. κι αυτό  γιατί, πέραν του διοικητικού σχήματος, δεν διαθέτουν τις απαραίτητες  οργανωτικές δομές και υποστηρικτικές υποδομές ώστε να φέρουν σε πέρας  το, όντως, μεγάλου όγκου και ειδικής βαρύτητας έργο τους. Αναγκάζονται,  άρα, να αξιοποιούν τεχνογνωσία, μέσα, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό του
  Δήμου.


  Ο προηγούμενος ισχυρισμός/διαπίστωση σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνει ή  υποβαθμίζει τη συμβολή των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων σε θέματα  χάραξης πολιτικής, σχεδιασμού, προγραμματισμού, συντονισμού και  υλοποίησης των δράσεων.

  Σχετικά με τα Ν.Π.Δ.Δ., στο πλαίσιο λειτουργίας του δήμου, η νέα δημοτική αρχή  προσανατολίζεται στην κατάργηση του «ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ» και αρκετά αργότερα  της «Εστίας» και τη μεταφορά του ρόλου και των δραστηριοτήτων αυτών στο  Δήμο.

  Η ιδιαιτερότητα αναφορικά με την «Εστία», που μας υποχρεώνει να  μεταθέσουμε τον χρόνο κατάργησής της, είναι ότι απασχολεί προσωπικό το  οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να στελεχωθούν κρίσιμες λειτουργίες  του Δήμου, όπως οι παιδικοί σταθμοί κλπ.

  Παράλληλα, η κυβερνητική πολιτική και η επικείμενη τροποποίηση του Νόμου 3852/2010
  οδηγεί σε κατάργηση τις Σχολικές Επιτροπές και έχει στοχοποιήσει τόσο  το Θέσπι όσο και την Εστία. Συνεπώς, απαιτείται επανασχεδιασμός μιας  σειράς λειτουργιών του δήμου ώστε ο Διόνυσος να συνεχίσει χωρίς Ν.Π.Δ.Δ.


  Είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εξασφάλιση συνθηκών μετάβασης χωρίς  κλυδωνισμούς και υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.  Γι’ αυτό το λόγο, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα  εξεταστούν λεπτομερειακά όλες οι διαστάσεις και οι παράμετροι, ώστε να  προγραμματιστούν ασφαλώς οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

  Ειδικά για την Εστία, υπογραμμίζω ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος ώστε να  μην τεθούν σε κίνδυνο τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και να μην  κινδυνεύσει το προσφερόμενο στους πολίτες έργο.

  Πάντως, θέλω να τονίσω ότι με την επικείμενη κατάργηση του Θέσπη δεν σημαίνει  ότι θα σταματήσουν οι πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις, όπως ίσως κάποιοι εικάζουν, ούτε η λειτουργία του Δημοτικού Γυμναστηρίου, με το οποίο  υπάρχει πράγματι ένα πρακτικό ζήτημα που σχετίζεται με τις συμβάσεις των γυμναστών, αφού αυτές διαρκούν για μόλις 8 μήνες.

  Εμείς ήρθαμε για να προσθέσουμε και όχι να αφαιρέσουμε και αυτό θέλω πραγματικά να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση».

  «ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ» 

  «Η κατάργηση των ΝΠΔΔ, είτε του συνόλου είτε ορισμένων από αυτά, μας  υποχρεώνει να μεταβιβάσουμε το αντίστοιχο έργο σε νέες δομές. Και αυτές  θα είναι οι Θεματικές Δημοτικές Επιτροπές (π.χ. Δημοτική Επιτροπή  Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κοινωνικής  Πρόνοιας), στις οποίες θα συμμετέχουν και θα αξιοποιούνται εθελοντές,  προερχόμενοι από τη δεξαμενή των κοινωνικά ενεργών πολιτών, μετά από  ανοιχτή πρόσκληση και επιλογή.

  Η επιλογή τους θα γίνεται με κριτήρια την  επιστημονική/επαγγελματική/κοινωνική δραστηριότητα και εμπειρία, τις  τυχόν ειδικές δεξιότητες, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, καθώς  και τις απόψεις των ίδιων των εθελοντών σε σχέση με το αντικείμενο της  δραστηριότητας και της προσφοράς.

  Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι δεν θα στηριχθούμε μόνο στις προτάσεις των  παρατάξεων που θα εκπροσωπούνται στο νέο Δ.Σ. αλλά θα απευθυνθούμε άμεσα στην κοινωνία για να δώσουμε βήμα και ευκαιρία στους πολίτες που  βρίσκονται εκτός των σχηματισμών.

  Οι Θεματικές Δημοτικές Επιτροπές λειτουργούν με δύο διαφορετικούς ρόλους.  Επεξεργάζονται ιδέες, προτάσεις, σχέδια και προγράμματα και τα  υποβάλλουν στον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο και τον καθ΄ ύλη  αντιδήμαρχο. Σε αυτή την περίπτωση ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός και
  εισηγητικός.


  Με την οριστικοποίηση της πολιτικής και του προγραμματισμού από τη  δημοτική αρχή, θα οργανώνουν, συντονίζουν και υλοποιούν τις  προγραμματισμένες δράσεις με τη συνδρομή και την υποστήριξη των  δημοτικών μηχανισμών. Σε αυτή την διαδικασία ο ρόλος τους είναι  οργανωτικός, εκτελεστικός αλλά και δημιουργικός».

  ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.»

  «Από την άλλη πλευρά σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε την Ανώνυμη Εταιρεία του  δήμου, την «Εξέλιξη Α.Ε.». Θεωρούμε ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό  αναπτυξιακό εργαλείο και ότι παρήγαγε ελάχιστο έργο σε σχέση με τις  θεσμικές δυνατότητες που προβλέπει ο νομοθέτης.

  Για την υποστήριξή της Εξέλιξη Α.Ε. θα επιλεγεί Ειδικός Σύμβουλος, ο οποίος θα διαθέτει κατάλληλη εμπειρία, τεχνογνωσία και δεξιότητες. Σκοπός  είναι να διεκπεραιώνονται αποτελεσματικά διαδικασίες που αφορούν στην  υποβολή προτάσεων και την εξεύρεση κονδυλίων από ευρωπαϊκούς και  εθνικούς πόρους. Προσανατολιζόμαστε, επίσης, στην επιλογή κατάλληλου  Διευθύνοντος Συμβούλου.

  Και για να μην έχει κανένας την παραμικρή υπόνοια ότι η εταιρία θα  λειτουργεί ως κλειστό όχημα… βολέματος «ημετέρων», θέλω να διευκρινίσω  ότι η αμοιβή των υπευθύνων προσώπων και των συνεργατών της εταιρίας θα  είναι σε μία αμιγώς ανταποδοτική βάση. Δεν θα καταβάλλουμε μισθούς χωρίς αποτέλεσμα. Εφόσον τα πρόσωπα τα οποία επιλεγούν αξιοκρατικά καταφέρουν και πιάσουν τους στόχους που έχουν τεθεί και φέρουν στο τέλος ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα και χρηματοδότηση στο Δήμο, άρα κέρδος για τους  δημότες, θα λαμβάνουν το συμφωνηθέν ποσοστό. Με διαφάνεια και κανόνες.

  Επίσης θέλω να πω ότι από αυτή την διαδικασία δεν εξαιρείται κανένας πολίτης  που έχει τη διάθεση, την ικανότητα αλλά και τις γνώσεις και την εμπειρία να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια».

  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ: ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

  «Δεδομένου ότι η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν μονόδρομο στις μέρες που ζούμε  για την υπέρβαση της κρίσης και την ανάπτυξη, επιδιώκουμε ήδη τη  συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα.

  Ενδεικτικά αναφέρω την σχεδιαζόμενη συνεργασία με τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του  Ε.Μ.Π. για υπαγωγή σε πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων και,  ειδικότερα, διαχείρισης οργανικών απορριμμάτων.

  Υπάρχει σχετική επικοινωνία και με το γειτονικό Δήμο Μαραθώνα για διαδημοτική συνεργασία πάνω στο ίδιο αντικειμένου.

  Επίσης, αναφέρω τη συνεργασία με τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. για την  εκπόνηση μελέτης και την υπαγωγή σε σχετικό πρόγραμμα που αφορά στην  ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών και σχολικών κτηρίων, την ευρύτερη  εξοικονόμηση ενέργειας από τις ενεργοβόρες δημοτικές δραστηριότητες,  καθώς και την ενδεχόμενη ενεργειακή αξιοποίηση ακινήτων της δημοτικής  περιουσίας. Σημαντικό πεδίο κοινών δράσεων υπάρχει και στον τομέα της
  εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης».


  ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: ΝΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

  «Το Οργανόγραμμα του δήμου απαιτεί απλούστευση και εξορθολογισμό.  Σχεδιάζεται, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η διαμόρφωση νέου ρεαλιστικού και λειτουργικού Οργανογράμματος και η ορθολογική  κατανομή του προσωπικού σε Διευθύνσεις, Τμήματα και Γραφεία βάσει  πραγματικών τυπικών και ουσιαστικών προσόντων».

  ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

  «Δεδομένων και των προεκλογικών μας δεσμεύσεων σχεδιάζουμε την άμεση τροποποίηση  των δημοτικών τελών (ενιαία τιμολόγηση) και τη διαφοροποίηση του  τιμολογίου ύδρευσης (στις περιπτώσεις αξιοποίησης τοπικών γεωτρήσεων).  Για να προχωρήσει η νέα δημοτική αρχή σε απόφαση απαιτείται ειδική  μελέτη, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει ο δήμος και οι υπηρεσίες του».

  ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  «Έχει μείζονα σημασία, για τη δική μας διοίκηση, η πλήρης και ορθολογική  αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων και ο έλεγχος των ακινήτων τα οποία ο  δήμος και τα Νομικά Πρόσωπα χρησιμοποιούν είτε είναι ιδιόκτητα είτε  μισθωμένα.

  Θα εξεταστεί, λοιπόν, η ύπαρξη εναλλακτικής και οικονομικά επωφελέστερης για το δήμο λύσης για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

  Για παράδειγμα, το κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου Δροσιάς, το οποίο  καταστρέφεται παραμένοντας αναξιοποίητο, θα μπορούσε να μετατραπεί σε  Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων, αφού βεβαίως ενταχθεί στο αντίστοιχο  πρόγραμμα μέσω διαδημοτικής συνεργασίας ή και αυτόνομα, εφόσον αυτό  είναι εφικτό. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για άλλα ακίνητα τα οποία θα  μπορούσαν, ενδεχομένως, να καλύψουν ανάγκες των κοινωνικών δομών του  Δήμου».

  ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ»

  «Στην παρούσα φάση δεν έχουμε, δυστυχώς, καμία δυνατότητα να παρέμβουμε  ουσιαστικά στο κορυφαίο ζήτημα της σχολικής στέγης. Μπορούμε, ωστόσο, να καταγράψουμε από τώρα όλες τις υπάρχουσες ανάγκες, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό για την επόμενη σχολική χρονιά.

  Ενδεικτικά αναφέρω ότι υπάρχουν διαθέσιμα κατάλληλα οικόπεδα, όπως για παράδειγμα  δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Διονύσου, στην οδό Μαραθωνομάχων και  αλλού, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανέγερση Σχολείων από τον Ο.Σ.Κ. Επίσης υπάρχει και το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς το οποίο μπορεί  να επισκευαστεί.

  Με την ευκαιρία να πω ότι ότι την 31η Οκτωβρίου λήγει η σύμβαση με τον  ιδιοκτήτη του ακινήτου των πρώην Εκπαιδευτηρίων Καργάκου, το οποίο  στεγάζει Σχολεία του Δήμου μας. Εκτός των άλλων οφείλουμε να  διαπραγματευτούμε το μίσθωμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό. Πάντως,  οφείλω να συγχαρώ την απερχόμενη δημοτική αρχή που εξασφάλισε από το  Υπουργείο Εσωτερκών 270.000 ευρώ για την καταβολή των μισθωμάτων της  περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου 2014».

  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  «Ένας από τους άμεσους στόχους μου είναι και η βελτίωση της λειτουργίας του  Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν θα είναι πλέον αποδεκτό στο παρά πέντε των  συνεδριάσεων να προστίθενται θέματα από τους αντιδημάρχους. Αυτό θα  προσπαθήσουμε να σταματήσει προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των  παρατάξεων να είναι πλήρως και εγκαίρως ενημερωμένοι για τα θέματα που
  πρόκειται να συζητηθούν».


  ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ

  «Στο πλαίσιο επανεξέτασης των διαδικασιών του Δήμου, θα παρέμβουμε όπου  έχουμε εντοπίσει λάθη ή αστοχίες. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω τη  διαδικασία προμήθειας καυσίμων από το Δήμο, με ετήσιο κόστος πάνω από  700.000 ευρώ, η οποία θα πρέπει να αλλάξει προκειμένου η τροφοδότηση  οχημάτων να πραγματοποιείται σε τακτές ημέρες και ώρες, ώστε να υπάρχει
  αποτελεσματικός έλεγχος.


  Επίσης θέλω να κάνω από την αρχή ξεκάθαρες τις προθέσεις μου σε ότι αφορά  τυχόν διαπιστωθείσες παρανομίες από όποιον και από όπου και αν  προέρχονται και, σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Είτε αφορούν σε υπαλλήλους του Δήμου είτε σε αιρετούς. Η ανοχή θα είναι μηδενική, καθώς μιλάμε για τα  χρήματα των πολιτών. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αναγκαστώ να έρθω σε
  αυτή τη δύσκολη θέση».


  ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  «Κανένας εργολάβος, προμηθευτής και συνεργάτης του Δήμου δεν πρόκειται να  αποκλειστεί ή να προτιμηθεί επειδή ανήκει στη μία ή την άλλη παράταξη,  τη μία ή την άλλη οικογένεια. Για όλους ανεξαιρέτως θα ακολουθηθούν οι  νόμιμες διαδικασίες και οι κανόνες. Σε αυτό είμαι απολύτως σαφής και  κατηγορηματικός».

  ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

  «Πράγματι ψηφίστηκε το άρθρο 31 την 1-8-2014, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο για  πολλούς κατοίκους  του Δήμου μας, οι οποίοι διαθέτουν ιδιοκτησίες στους  Οικισμούς που νομιμοποιούνται. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών  πραγματοποιήθηκε διάλογος με στελέχη του υπουργείου που ασχολήθηκαν με  τη νομική διατύπωση του τελικού κειμένου. Χωρίς να θέλω να μειώσω τη  σημαντική συμβολή του απερχόμενου Δημάρχου κου Καλαφατέλη, θα ήθελα να  αναφέρω ότι σε αυτό τον διάλογο η παράταξή μας ήταν παρούσα,  προσπαθώντας για το καλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο και επιτεύχθηκε με την ψήφιση του νομοσχεδίου».

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου