Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συνεχείς αναταράξεις στην Ενωτική Πρωτοβουλία…..



Διαβάζουμε δήλωση του απερχόμενου δημάρχου Διονύσου στο edionysos (4/6/2014):
«Ο επικεφαλής της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" ξεκαθάρισε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της ήττας του δευτέρου γύρου των εκλογών της 25ης Μαΐου και παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί και από αυτόν και από συνεργάτες του, που τελικά συντέλεσαν σε ένα σημαντικό βαθμό στο να μη νικήσει ο συνδυασμός.
Ο Δήμαρχος Διονύσου, τόνισε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη και για τα λάθη των συνεργατών του, για την επιλογή των οποίων -όπως υπογράμμισε- έχει ευθύνη ο ίδιος.

Παράλληλα είπε ότι ένας λόγος που ηττήθηκε ο συνδυασμός ήταν η συνεργασία μεταξύ αντιπάλων παρατάξεων, κι αυτό όμως, όπως είπε στο edionysos.gr, είναι δικό μας λάθος -και ειδικά δικό μου- που δεν το διαβλέψαμε έγκαιρα....

Σε ερώτημά μας για το αν ετέθη από στελέχη της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" ζήτημα αποχώρησής του από επικεφαλής του συνδυασμού, απάντησε αρνητικά και είπε ότι απ' όσο μπορεί να προβλέψει για το άμεσο μέλλον, θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης...»

Παρατηρήσεις:
  1. Θα παραμείνει σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης  «απ' όσο μπορεί να προβλέψει για το άμεσο μέλλον». Η διατύπωση αυτή είναι παραπάνω από εύγλωττη και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
  2. Στην 1η μετεκλογικά συνάντηση της παράταξης του για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος (Τρίτη, 3/6/2014), συγκεκριμένοι στενοί συνεργάτες του (κ.κ. Παραράς και Γιδαράκου) δέχτηκαν σφοδρή κριτική από πολλούς σαν βασικοί υπαίτιοι της ήττας. Έτσι εξηγείται η σπουδή του να σπεύσει με την δήλωση αυτή να τους καλύψει πλήρως.
  3. Αναφέρει σαν έναν από τους λόγους της ήττας ότι, δεν διέβλεψαν έγκαιρα τη συνεργασία στον δεύτερο γύρο αντίπαλων παρατάξεων. Μα η πραγματικότητα τον
    διαψεύδει: στην εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ των 2 γύρων δεν υπήρξε βασικό στέλεχος των άλλων 3 συνδυασμών που να μην προσεγγίστηκε από την παράταξη του. Το πρόβλημα τους ήταν ότι, από την μεγάλη πλειοψηφία εισέπρατταν κατηγορηματικές αρνήσεις στήριξης. Το σωστό, λοιπόν, είναι ότι δεν διέγνωσαν και δεν μπόρεσαν συνεπώς να αναστρέψουν το  «αντι-καλαφατελικό»  κλίμα, που είχε παγιωθεί βαθμιαία στην κοινωνία τα τελευταία 3,5 χρόνια. Και το οποίο φυσικά δεν ανατρέπονταν με τίποτα μέσα σε μια εβδομάδα, όπως έδειχναν και οι 2 δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν προεκλογικά.
  4. Ενδεικτικό του κλίματος μεγάλης αναταραχής, που επικρατεί στο εσωτερικό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, είναι και το γεγονός ότι, παρά την διακηρυγμένη πρόθεση του απερχόμενου δημάρχου για σκληρή αντιπολίτευση στη νέα δημοτική αρχή, μια σειρά εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι τονίζουν σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα ασκήσουν  «δημιουργική»  αντιπολίτευση και όπου συμφωνούν με την δημοτική αρχή, θα ψηφίζουν τις προτάσεις της.
  5. Όπως, επίσης, και το γεγονός ότι ζητήθηκε χθες η παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου Παιδείας της κας Σαραντάκη. Ο κ. Καλαφατέλης μιλώντας στην Οδό Διονύσου – «απέδωσε την κίνησή του αυτή στο γεγονός πως πολλά μέλη στην παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δήλωναν δυσαρεστημένα από τη στάση της κ. Σαραντάκη  που –ενώ δεν συμμετείχε στην παράταξη-  εντούτοις εξακολουθούσε να κατέχει  θέση ευθύνης στη Δημοτική Αρχή.» Αν τα πράγματα έχουν έτσι, τότε γιατί δεν ζήτησε εδώ και 2 μήνες την παραίτηση και του αντιδημάρχου κ. Νίκου Πέππα, που επίσης δημόσια σε ραδιοφωνική εκπομπή, διαχώρισε την θέση του από την Ενωτική Πρωτοβουλία;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου