Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Μέγα σκάνδαλο στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Διονύσου

Αναδημοσίευση από-  https://dionysospost.gr/

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ

Εκατό τριανταπέντε διπλοκαταχωρήσεις τιμολογίων, ανύπαρκτα έξοδα 28.000 ευρώ, ανύπαρκτο ποσό καταθέσεων στις 31/12/2013 και άλλα παρόμοια …λαβράκια, ανέδειξε  το πόρισμα για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε επίσημα από του βήματος του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης-24 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης.

Τον έλεγχο διενήργησε η ορκωτή λογίστρια Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, η οποία σε μία πολυσέλιδη, εμπεριστατωμένη έκθεση 800 περίπου σελίδων, σε δύο ντοσιέ, ρίχνει άπλετο φως στις ατασθαλίες της συγκεκριμένης ύποπτης περιόδου και ξεσκεπάζει σωρεία παρανομιών και φορολογικών παραβάσεων. Αντίγραφα του πορίσματος δόθηκαν σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Ο κ.  Ζαμάνης, διάβασε στο σώμα ένα απόσπασμα των συμπερασμάτων του πορίσματος, το οποίο θεώρησε ενδεικτικό για τις πρακτικές του τότε ΔΣ της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Ιδού:
«Επειδή από τον έλεγχο του 50% περίπου των εξόδων που διενεργήσαμε, προέκυψε ότι είναι διάχυτες οι περιπτώσεις παραβατικότητας περί την οικονομική διαχείριση της Σ.Ε. για τα έτη 2013 και 2014, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την αλήθεια και ακρίβεια του ποσού των μετρητών 22.729,47 εις χείρας της Προέδρου της Σ.Ε. την 31/12/2013. Ο λόγος που δεν προσθέσαμε το ποσό αυτό στο συνολικό έλλειμμα του ταμείου είναι τυπικός, επειδή αφενός δεν παρευρεθήκαμε στην καταμέτρηση του ταμείου στις 31/12/2013, αφετέρου επειδή ο απολογισμός της 31/12/2013 έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, ενώ εκκρεμεί και ο κατασταλτικός έλεγχος αυτού από τον αρμόδιο Επίτροπο Αμαρουσίου».

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ 29 (!) ΦΟΡΕΣ

Όπως έχει αποκαλύψει εδώ και ημέρες το «dionysospost.gr», το σύνολο των ευρημάτων, που συνιστούν έλλειμμα του ταμείου, ανέρχεται στο ποσό των 74.000 ευρώ, εκ των οποίων 25.978,94 αφορά την χρήση 2013 και 47.317,34 την χρήση 2014.

Στο αρχείο των παραστατικών που συνοδεύει το πόρισμα, εντοπίστηκε τιμολόγιο στο όνομα ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ, το οποίο έχει καταχωρηθεί 29 (!) φορές, άλλο στο όνομα FMS FACILITY MANAGEMENT SERVICES A.E      13 φορές, άλλο στο όνομα ΝΕΑ ΓΩΝΙΑ-ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ Χ & ΣΙΑ ΟΕ   12 φορές, άλλο  στο όνομα ΣΥΛΙΑΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ   11 φορές, κλπ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, γιατί ξαφνικά, εν τω μέσω της νυχτός, στις 11 Απριλίου, άρπαξαν φωτιά τα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής από άγνωστη αιτία.

Εικόνα-010-420x314

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι άλλο: η θρασύτητα, με την οποία συμπεριφέρονται οι πρωταγωνιστές της απίστευτης αυτής …διακυβέρνησης, κουνώντας το δάκτυλο και πετώντας λάσπη σε έντιμους και νομοταγείς πολίτες, οι οποίοι απλώς έκαναν το λάθος, θέλοντας να υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον, να ανακατευτούν με τα …πίτουρα. Ειδικά τα τελευταία «έργα και ημέρες» του κομπορρήμονα παντογνώστη επί των …Σχολικών Επιτροπών, που θα κληθεί λίαν συντόμως να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, αποτελούν μνημείο αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού.
EPSON scanner image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου