Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Δημοψήφισμα τώρα και ντου, ντου, μπάχαλο παντού…



Η αναγγελία της συμφωνίας για το 4ο Μνημόνιο προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, ρίγη ενθουσιασμού στους πολίτες. Που σπεύδουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και αχαλίνωτη φαντασία να το εκδηλώσουν δημόσια στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας. Το σύνθημα που δονούσε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Σύριζα το 2015 – Ένα, δύο, τρία, Πολλά  Μνημόνια, είναι πια πραγματικότητα.



Ωστόσο, στην κυβέρνηση επικρατεί ανεξήγητος σκεπτικισμός, παρότι εκπληρώθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο μέσα σε 15 μήνες το όραμα της αριστεράς. Όπως, επίσης, παρατηρείται ένα πρωτοφανές μούδιασμα στους εναπομείναντες ψηφοφόρους της κυβέρνησης, λες και δεν υλοποιούνται οι Ελπίδες που είχαν εναποθέσει στους Συριζανέλ. Η αμηχανία  είναι πλήρης κι αυτό το διαπιστώνεις στις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο. Κιχ για τις εξελίξεις, μόνο τραγουδάκια, ποιηματάκια, λουλουδάκια και ατελείωτα φιλάκια.






Συμμετέχοντας στο πένθος των Συριζανελ, σκεφτήκαμε να προτείνουμε στην κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε Δημοψήφισμα, που είναι  αμεσοδημοκρατική διαδικασία, ώστε να αποφασίσει ο λαός. Το ερώτημα θα μπορούσε να είναι:

Σας αρκούν τέσσερα  Μνημόνια;
Όχι, θέλουμε κι άλλο
Ναι, μας φτάνουν


 

Ανεξάρτητα, από το αποτέλεσμα, η Εθνοσωτήριος Κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στην υπογραφή του 4ου Μνημονίου και στην ψήφιση του αμέσως μετά το Πάσχα από την Βουλή. Μπορεί να οργανώσει παράλληλα και σχετική τελετή στο Ζάππειο, προκειμένου όλοι μαζί να διατρανώσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους εταίρους και δανειστές για την απλόχερη προσφορά τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου