Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Να τελειώνουμε με τους τυχοδιωκτισμούς στο Διόνυσο



Είναι της μόδας τελευταία σε κύκλους της -ανομοιογενούς κατά τα άλλα- αντιπολίτευσης να προσπαθούν να ανασυντάξουν χωρίς επιτυχία τα κουρέλια τους μετά την ήττα τον Μάϊο του 2014, με τυφλό μονομέτωπο απέναντι στη δημοτική αρχή. Κι αν γι΄ αυτές τις δυνάμεις δεν νιώθει κανείς καμιά έκπληξη, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για κάποιους άλλους κύκλους, που εξισώνουν τη διοίκηση Ζαμάνη με το καθεστώς Καλαφατέλη. Ο ανορθολογισμός σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Για όσους έχουν συμμετάσχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης και όχι σαν παρατηρητές ή σχολιαστές, η στάση αυτών των κύκλων έχει την εξήγηση της. Στο μικρόκοσμο του εργαστηρίου τους, ισχύει το δόγμα- όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Με αυτή την ιδεοληψία σαν κατευθυντήρια γραμμή οργανώνουν την πολεμική τους και δίνουν άπλετο χώρο για να εκδηλώσουν το ρεβανσισμό τους οι δυνάμεις του παλιού καθεστώτος. Χάνουν τη μεγάλη εικόνα και κυνηγούν καθημερινά ανεμόμυλους, στοχοποιώντας στελέχη της δημοτικής αρχής αδιακρίτως. Τέτοια κατάντια και τύφλωση.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει η σημερινή δημοτική αρχή με τον ελαφρολαϊκό θίασο της προηγούμενης; Τι σχέση μπορεί να έχει μια δημοτική αρχή, που έχει να επιδείξει τόσα θετικά στον Απολογισμό για τον ένα χρόνο της διοίκησης της με την ανομία των περασμένων χρόνων; Τι σχέση μπορεί να έχει η τάξη σε όλα τα επίπεδα, που μπαίνει συστηματικά στο δήμο, με όσα τραγελαφικά ζήσαμε την 4ετία 2011-2014; Τι σχέση μπορούν να έχουν οι αρρυθμίες και ανεπάρκειες της σημερινής δημοτικής αρχής, με την εικόνα διάλυσης, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων της προηγούμενης περιόδου;

Το συμφέρον του δήμου και των δημοτών, μπροστά στη σκληρή δοκιμασία που περνάει η χώρα, απαιτεί ηρεμία, νηφαλιότητα, πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης. Όχι χρεοκοπημένες στη συνείδηση των πολιτών μεθόδους και πρακτικές, που δυναμιτίζουν συνειδητά το κλίμα, βάλλουν κατά πάντων, επιτείνουν τα αδιέξοδα και δεν εισφέρουν τίποτα στο κοινό καλό. Που δεν προτείνουν καμιά εναλλακτική λύση, απλά εκτονώνουν το θυμό των εμπνευστών τους.

Είναι πρωταρχικό χρέος της δημοτικής αρχής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες,  ενισχύοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των στελεχών της, ξεδιπλώνοντας πρωτοβουλίες της προς όφελος της ανάπτυξης της πόλης,  κλείνοντας τ΄ αυτιά στις σειρήνες της επιστροφής σε ένα χρεοκοπημένο παρελθόν.

Το ποτάμι δεν γυρνά πίσω, ας το χωνέψουν καλά οι κήρυκες της μισαλλοδοξίας και του διχασμού, οι «υπηρέτες δυο αφεντάδων». Καμιά ανοχή στις δυνάμεις, που ονειρεύονται βίαιες ανατροπές στο δημοτικό σκηνικό εκ των άνω και των έσω, έξω από κάθε θεσμική λειτουργία και δημοκρατική διαδικασία για να μας επαναφέρουν στα ερείπια του παρελθόντος. Τους αξίζει η αποδοκιμασία και απομόνωση.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου