Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αντίσταση στη λεηλάτηση των ταμειακών διαθεσίμων της Αυτοδιοίκησης

Καθολική είναι η αντίδραση των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας στη λεηλάτηση από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των ταμειακών διαθεσίμων της Αυτοδιοίκησης. Είναι ενδεικτικό ότι, και δήμαρχοι που εξελέγησαν με την στήριξη του Σύριζα εναντιώνονται αποφασιστικά σε αυτή την απόφαση.

Η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων συγκαλούν σήμερα έκτακτα Διοικητικά Συμβούλια προεκειμένου να διατρανώσουν την πλήρη αντίθεση τους στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που καταλύουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια τους.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Πατούλης:
Η χθεσινή αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κυβερνητική απόφαση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ, προς την Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού και ανησυχίας για το μέλλον του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι ξεκάθαρο ότι ανεξάρτητα των προθέσεων και της ιδιαίτερης συγκυρίας με αυτή
την απόφαση πλήττεται ευθέως η ανεξαρτησία του θεσμού, τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας, ανατρέπεται κάθε δυνατότητα προγραμματισμού έργων, υπονομεύεται ξεκάθαρα ο αναπτυξιακός και κυρίως  ο κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Επί της ουσίας δηλαδή «τιμωρείται» η Τοπική Αυτοδιοίκηση που όχι μόνο όλα αυτά τα χρόνια διατήρησε – λόγω της αδυναμίας του κράτους - την κοινωνική συνοχή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και στηρίζει εμπράκτως την εθνι κή προσπάθεια παρουσιάζοντας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του φετινού προϋπολογισμού πρωτογενές πλεόνασμα 863 εκατομμυρίων  ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου