Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Αν η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχει σκύλο ας πάρει

Η υπεράσπιση της αγέλης

τ ης  Στέλλας  Αλαφούζου

Τη συμπεριφορά του σκύλου που εγκαινιάζει τη νέα του αυλή θα την έχετε ίσως παρατηρήσει. Ουρεί σε διάφορα σημεία για να μαρκάρει το χώρο του. Φυσιολογική, ενστικτώδης και καθόλου αγενής η συμπεριφορά του ζώου. Όχι αγενής, καθώς για το σκύλο δεν είναι προσβολή κάτι τέτοιο. Κάθε άλλο, αν είναι μέλος αγέλης και μαρκάρει ένα χώρο στη φύση, δείχνει οριοθέτηση του ζωτικού χώρου της αγέλης, όμως και πίστη και διάθεση υπεράσπισης της αγέλης αυτής στην οποία και ανήκει.

Αυτή ήταν και η πολύ πρώτη σκέψη μου παρατηρώντας τη συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής. Εξηγούμαι. Αν η Βουλή είναι η αγέλη τότε η κυρία πρόεδρος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η αγέλη αυτή αποτελείται από άλλες μικρότερες και διαφορετικές μεταξύ τους. Όμως ίσες. (Αυτό άλλωστε δεν επιδίωξε ζητώντας να επανεξεταστούν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί κατά την απουσία της Χρυσής Αυγής;) Και αν επιθυμεί να προεδρεύει αυτής χωρίς το κακό στίγμα που θα απομείνει στην ιστορία –μαρκάρισμα που όμως προσβάλλει– οφείλει πρωτίστως να υπερασπίζεται την αγέλη στο σύνολο. 

ν πάση περιπτώσει, αν η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχει σκύλο ας πάρει.

Υ.Γ. Άλλη καλύτερη πρόταση μομφής από τη σιωπή, την απόλυτη, καθαρή σιωπή, δεν ξέρω.

Αναδημοσίευση από- http: www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου