Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Επετειακόν, 4 χρόνια Ενεργός Πολίτης



Ήταν  Μάρτης 2013, όταν γεννήθηκε αυτό το  blog  προκειμένου τότε να αποτελέσει ένα βήμα Προβληματισμού για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Διονύσου κι αργότερα για τις δραματικές εξελίξεις στην Πατρίδα μας. Από εκείνη την εποχή κύλησε πολύ νερό στ΄ αυλάκι. 

Στη Δήμο Διονύσου, γκρεμίστηκε επιτέλους, με τη συνδρομή πολλών και διαφορετικών δημοτικών δυνάμεων, το προηγούμενο καθεστώς της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας, της άκρατης ρουσφετολογίας, της ενός ανδρός αρχής.

Τούτο το blog στάθηκε αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της παντοδυναμίας των κρατούντων. Από θέσεις αρχών. Δεν έκανε πίσω, ούτε σκέφτηκε ποτέ τη συναλλαγή μαζί τους, προκειμένου να επωφεληθεί οικονομικά. Το μήνυμα αυτό είναι χωρίς χρέωση. Κι ελπίζω κάποιοι να μην ξέχασαν την επαμφοτερίζουσα στάση τους εκείνη την εποχή και μας αναγκάσουν να τους το θυμίσουμε δημόσια εμείς…

Τούτο το blog  στάθηκε αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια άλλη δημοτική διοίκηση στον Δήμο. Από θέσεις αρχών. Κι έτσι συνεχίζει μέχρι σήμερα. Χωρίς εκπτώσεις. Με δημιουργική κριτική, με κριτική στήριξη των ατελών -πολλές φορές- προσπαθειών μιας άλλης πορείας. Χωρίς καταστροφολογία και μηδενισμούς, χωρίς να πετάει πέτρες. Χωρίς να γλύφει εκεί που έφτυνε. Κι αυτό το μήνυμα είναι χωρίς χρέωση…

Σήμερα, ο Ενεργός Πολίτης στέκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την επιστροφή της χώρας μας στην κανονικότητα, για να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό η δραματική παρένθεση που άνοιξε το Γενάρη του 2015. Από θέσεις αρχών και χωρίς εκπτώσεις. Κι αυτή η Νίκη θα είναι δύσκολη αλλά θάναι δική μας.

Τέσσερα χρόνια τώρα, εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες στηρίζουν σταθερά αυτή την πορεία. Τους ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς και συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου